Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Els millor bolets per cuinar

Descobriu quins són els més adequats i com els podeu cuinar per aprofitar-los al màxim

Cistell amb bolets

Cistell amb bolets Getty Images

​Tant és si els colliu vosaltres o si preferiu comprar-los al mercat. Per gaudir dels bolets de la millor manera, val la pena tenir presents aquestes vuit varietats i com es poden cuinar per aprofitar-ne millor les propietats. Bon profit!

  • Rovelló: el més popular, més adequat per fer a la brasa que no per a guisats. N’hi ha de diverses espècies i en trobem d’agost a desembre.
  • Camagroc: de carn prima, grogosa i perfumada, és molt fàcil de cuinar. Ideal en un simple sofregit de ceba, per fer d'acompanyament en plats de pasta i arròs. Sec, es conserva durant molt temps.
  • Rossinyol: té una textura especial i molt de gust de bolet, amb poca quantitat de rossinyols s’aconsegueix molt sabor. Li cal molt poca cocció i s’adapta molt bé a tot tipus de receptes, ja que també queda bé en plats dolços.
  • Fredolic: de mida reduïda i dcarn blanca, prima i trencadissa però molt gustosa. Des de temps ençà és molt usat en la cuina catalana però el seu inconvenient és la seva fragilitat, que fa que sigui difícil netejar-lo.
  • Llenega: de textura melosa i suau i n’hi ha dues varietats: la blanca, de zones més altes, i la negra. És molt estimat a la Catalunya central i es vincula als guisats de vedella, però també es pot cuinar a la brasa.
  • Cep: la seva superfície és viscosa i amb rugositats; té la carn blanquinosa, i el gust, l’aroma i la textura són suaus. Es tracta d'un bolet molt versàtil que ofereix moltes opcions a la cuina: es pot consumir cru, en carpaccio, cuit, saltat, fred...

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: