Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Els nabius i les antocianines

Els nabius destaquen pels colorants naturals amb efectes beneficiosos per a la salut anomenats antocianines, substàncies derivades dels flavonoides

Nabius

Nabius Getty Images

La prevalença de la demència senil està augmentant considerablement amb l’increment de la població adulta. L’absència d’un tractament efectiu, fa que la prevenció sigui essencial. Segons estudis realitzats al 2015, consumir 200g de nabius al dia durant 10 setmanes millora la memòria, ajudant així a prevenir la demència senil.

Propietats nutricionals

Els nabius destaquen pels seus colorants naturals amb efectes beneficiosos per a la salut anomenats antocianines, substàncies derivades dels flavonoides. Poden contribuir en la prevenció de la hipertensió arterial i diabetis tipus 2. A més a més, s’ha demostrat que inhibeixen l’adherència de diferents bacteris, per això s’utilitzen en la prevenció i en el tractament d’infeccions d’orina.

Elecció i conservació

La seva millor època és al setembre. La seva vida útil és relativament curta per això, si es vol conservar més temps, unes 2 setmanes, és important emmagatzemar-los a temperatures baixes (entre els -0.5ºC i 0ºC).

Varietats

No s’han de confondre amb els aranyons, amb els quals, per maceració, s’obté el Patxaran.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: