Des de fa uns mesos, Ametller Origen i la revista CUINA us vam llançar el repte de conrear tomàquets i presentar-los al concurs per escollir els millors, tant de la varietat Monterosa com de la varietat Egara. Durant aquest temps, tothom qui va comprar els 'kits' de conreu a les botigues Ametller Origen i a Jardiland han estat cuidant les tomaqueres perquè donessin els millors fruits i proclamar-se guanyadors d'aquest concurs. Doncs bé, l'espera s'ha acabat i ja tenim les dues guanyadores, que han conreat els millors tomàquets catalans de l'any!
Es tracta de Montserrat Calpe, que viu a cavall entre Barcelona i Sant Pere de Ribes i que ha conreat el millor tomàquet de la varietat Egara; i de Mª Glòria Toda, de Riudoms, que ha conreat el millor tomàquet de la varietat Monterosa.
El secret per aconseguir-ho? Doncs Montserrat Calpe, que està jubilada després de dedicar-se tota la vida la banca, diu que ha estat fonamental tenir al seu costat algú que des de fa 46 anys li encanta la jardineria. Pel que fa a Mª Glòria Toda, confessa que el secret ha estat cuidar la tomaquera amb molt de 'carinyo', traient les fulles innecessàries per tal que creixés tot el possible. No hi ha cap dubte que totes dues han aconseguit l'objectiu i s'han convertit en les guanyadores de la primera edició del concurs per triar el millor tomàquet català de l'any. Enhorabona!