Troba la teva recepta

Tots els beneficis de l'api

Una hortalissa plena de salut: la part de la tija conté potassi i iode. Pel que fa a les fulles, destaquen més vitamines i minerals que en la tija.

Api

Api Getty Images

L’api és una verdura en la que s’hi poden diferenciar dues parts, la tija i la fulla. La part de la tija conté potassi i iode. El primer, és un mineral que contribueix al funcionament normal de la musculatura i de la tensió arterial, en canvi, el iode intervé en el manteniment de la pell.

Pel que fa a les fulles, destaquen més vitamines i minerals que en la tija. Conté vitamines antioxidants com la E i la B2. En relació als minerals, l’api té un alt contingut en calci, important per al manteniment d’ossos i dents i, també conté ferro, mineral que ajuda a reduir el cansament i la fatiga i és molt important en el sistema immunitari. A més a més, les fulles de l’api són una bona font de fibra, ajuda a reduir el restrenyiment i els nivells de colesterol en sang i fa que sigui un aliment saciant.

Com triar-lo i conservar-lo

  • Un api fresc és aquell que té una tija forta, compacta i de color verd clar.
  • Per conservar-lo es pot congelar, sempre i quan s’hagi escaldat abans durant 3 minuts, cal dir que si es congela perd la textura cruixent.
  • Si es guarda en un lloc on la temperatura superi els 5ºC o juntament amb fruites com préssecs, cireres o maduixes, l’api perdrà color, ja que aquests tipus de fruita produeixen etilè.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

13 nov

Cicle de conferències 'La maternitat i el menjar: cos, salut i convivialitat'

L’embaràs, el postpart i la lactància acostumen a portar dubtes en relació amb les transformacions...

14 nov

Taller 'Brioixos ecològics (eco)'

Farines orgàniques, mares salvatges, sucres sense refinar, mel... Recordeu aquells dolços de la infantesa?...

15 nov

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

12-15 nov

II Jornades gastronòmiques del calamar de potera a Pals

La proposta gastronòmica de la II Jornades gastronòmiques del calamar de potera a Pals inclou receptes...

Portada Cuina 221

POSTRES PER FER A CASA... I TRIOMFAR!

  • Anem a collir olives
  • Quan tot canvia per conservar l’origen

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto