Troba la teva recepta

El kiwi, una fruita que ens ajuda a dormir

Sabíeu que el kiwi és un bon regulador dels cicles del son?

Kiwi

Kiwi

Nombrosos estudis han demostrat que consumir kiwi té múltiples beneficis en el nostre cos, ja que conté molts compostos actius entre els quals destaquen antioxidants i precursors de serotonina. Per això, pot ser beneficiós pel tractament dels trastorns de la son. Concretament, el consum d’un kiwi una hora abans d’anar a dormir, pot millorar els patrons del son: inici, duració i qualitat.

El  contingut en vitamina C és més gran que el de les taronges i l’aranja. La vitamina C té un gran poder antioxidant i intervé en el correcte creixement i desenvolupament del nostre cos. Aquesta vitamina no pot ser sintetitzada pel nostre cos i, per tant, és important introduir a la nostra dieta aliments que en tinguin un alt contingut.  Les persones amb requeriments superiors d’aquesta vitamina són els nens, els adolescents, les dones embarassades, les mares lactants, els fumadors i els esportistes.

Varietats de kiwi

  • Kiwi verd: el sabor és més àcid que el kiwi groc. La pela és rugosa i vellosa.
  • Kiwi or: la pela no té vellositat sinó que és fina. La  polpa és de color groc daurat i té un sabor dolç.

Entre aquestes dues varietats, el kiwi groc té més vitamina C i antioxidants que el kiwi verd.

Com conservar-lo

  • A la nevera es pot conservar fins a dues setmanes. Si no es vol que maduri massa ràpid, s’ha de mantenir separat d’altres fruites, com la poma o la pera.
  • El kiwi groc és més difícil de conservar. Si es guarda a la nevera, es pot mantenir una setmana i, a més a més, el fred en potenciarà el sabor.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

08-24 mar

7è Encarxofa't

A Cambrils, al març, ens conviden a assaborir les seves carxofes, un producte de l’horta cambrilenca...

24 mar

Fira del Cítric de Xerta

Des de 2009 les poblacions de la comarca del Baix Ebre, un territori amb llarga tradició de cultiu d’arbres...

14-24 mar

2n Festival Gastronòmic Passeig de Gourmets

Del 14 al 24 de març, Passeig de Gourmets obre les portes als 18 restaurants que participen en la segona edició...

26 mar

Taller sobre els fonaments de la cuina: els llegums

Parlareu de l'àmplia varietat de llegums que tenim al nostre abast a l'hora de comprar i cuinar. Us Explicaran...

Portada CUINA 225

COM A CASA! POSEM COPENHAGUEN A TAULA

  • Celebrem els 18 anys del CUINA!
  • Una arrosseria bistronòmica (i més)

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto