Nombrosos estudis han demostrat que consumir kiwi té múltiples beneficis en el nostre cos, ja que conté molts compostos actius entre els quals destaquen antioxidants i precursors de serotonina. Per això, pot ser beneficiós pel tractament dels trastorns de la son. Concretament, el consum d’un kiwi una hora abans d’anar a dormir, pot millorar els patrons del son: inici, duració i qualitat.
El contingut en vitamina C és més gran que el de les taronges i l’aranja. La vitamina C té un gran poder antioxidant i intervé en el correcte creixement i desenvolupament del nostre cos. Aquesta vitamina no pot ser sintetitzada pel nostre cos i, per tant, és important introduir a la nostra dieta aliments que en tinguin un alt contingut. Les persones amb requeriments superiors d’aquesta vitamina són els nens, els adolescents, les dones embarassades, les mares lactants, els fumadors i els esportistes.
Varietats de kiwi
- Kiwi verd: el sabor és més àcid que el kiwi groc. La pela és rugosa i vellosa.
- Kiwi or: la pela no té vellositat sinó que és fina. La polpa és de color groc daurat i té un sabor dolç.
Entre aquestes dues varietats, el kiwi groc té més vitamina C i antioxidants que el kiwi verd.
Com conservar-lo
- A la nevera es pot conservar fins a dues setmanes. Si no es vol que maduri massa ràpid, s’ha de mantenir separat d’altres fruites, com la poma o la pera.
- El kiwi groc és més difícil de conservar. Si es guarda a la nevera, es pot mantenir una setmana i, a més a més, el fred en potenciarà el sabor.