Troba la teva recepta

10 curiositats de la soja

Coneixem a fons aquesta lleguminosa originària de la Xina

Soja

Soja

El consum de soja té nombrosos beneficis per a l'organisme, però cal anar amb compte amb les quantitats. Els experts alerten que se'n vigili l'origen: si és ecològic, garanteix que no és un producte transgènic.

  1. Llegum, verd, ovalat i creix en una beina. Es conrea sobretot a la Xina i el Japó, on és una part molt important de la seva dieta, ja que té moltes propietats medicinals.
  2. A Àsia té un consum mil·lenari. En l'actualitat, la soja ha arribat al nostre país gràcies a la influència de les cultures orientals. La Xina i el Japó són els consumidors principals d'aquest llegum.
  3. Se'n fan infinitat d'aliments tant processats com frescos: llet (beguda vegetal), salsa, iogurts, edamame, com a llegum, brots, tofu, tempeh, pasta de miso...
  4. A Occident la coneixem també per la salsa de soja. Hi ha infinitat de varietats de la salsa de soja, depenent, sobretot, del país d'origen i de la forma d'elaboració. Per obtenir-la es fermenten els grans de soja en aigua, mesclats en blat i sal.
  5. El tofu, un habitual. Un altre producte fet a partir de la soja és el tofu, una pasta feta a base de la llet de soja coagulada (similar a la forma de fer formatge), que es fa servir en amanides, en saltats de verdures i sopes.
  6. El miso, una pasta de soja fermentada. El miso s'obté per la fermentació de la soja amb cereals (sovint arròs) i sal marina. És una pasta marronosa i la base per preparar la sopa de miso, tan popular al Japó, tot i que es pot fer servir per marinar carn i aromatitzar brous i salses.
  7. Com a llegum és poc popular. Per bullir la soja, cal que la posem en remull el dia abans, i després coure-la com si fossin unes llenties.
  8. Un sabor amb poca personalitat. El sabor del llegum de soja és bastant suau i pla, no té un gust pronunciat, i cal acompanyarr-la sempre de sofregit o de condiments que li donin personalitat.
  9. La 'llet' de soja, per beure i fer-ne iogurt. És una beguda vegetal sense lactosa que s'obté de triturar llavors de soja amb aigua. Es pot fer servir com a substitut de la llet de vaca.
  10. Moltes proteïnes i pocs greixos. Dos motius pels quals la soja és molt recomanable en una dieta proteica.

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

12 mai - 15 des

Cicle Enocultura't 2018

Del maig al desembre, el Mas Comtal, celler familiar ubicat a Avinyonet del Penedès (Alt Penedès), organitza...

15 des

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

15 des

Fes l'oliva

La campanya de recollida de l’oliva ja ha començat i el Celler Masroig us torna a oferir l’oportunitat...

15 des

Tallers de dolços de Nadal

Poques persones gaudeixen més de les festes de Nadal que els més petits de casa. A l’emoció...

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto