Troba la teva recepta

10 curiositats de la soja

Coneixem a fons aquesta lleguminosa originària de la Xina

Soja

Soja

El consum de soja té nombrosos beneficis per a l'organisme, però cal anar amb compte amb les quantitats. Els experts alerten que se'n vigili l'origen: si és ecològic, garanteix que no és un producte transgènic.

  1. Llegum, verd, ovalat i creix en una beina. Es conrea sobretot a la Xina i el Japó, on és una part molt important de la seva dieta, ja que té moltes propietats medicinals.
  2. A Àsia té un consum mil·lenari. En l'actualitat, la soja ha arribat al nostre país gràcies a la influència de les cultures orientals. La Xina i el Japó són els consumidors principals d'aquest llegum.
  3. Se'n fan infinitat d'aliments tant processats com frescos: llet (beguda vegetal), salsa, iogurts, edamame, com a llegum, brots, tofu, tempeh, pasta de miso...
  4. A Occident la coneixem també per la salsa de soja. Hi ha infinitat de varietats de la salsa de soja, depenent, sobretot, del país d'origen i de la forma d'elaboració. Per obtenir-la es fermenten els grans de soja en aigua, mesclats en blat i sal.
  5. El tofu, un habitual. Un altre producte fet a partir de la soja és el tofu, una pasta feta a base de la llet de soja coagulada (similar a la forma de fer formatge), que es fa servir en amanides, en saltats de verdures i sopes.
  6. El miso, una pasta de soja fermentada. El miso s'obté per la fermentació de la soja amb cereals (sovint arròs) i sal marina. És una pasta marronosa i la base per preparar la sopa de miso, tan popular al Japó, tot i que es pot fer servir per marinar carn i aromatitzar brous i salses.
  7. Com a llegum és poc popular. Per bullir la soja, cal que la posem en remull el dia abans, i després coure-la com si fossin unes llenties.
  8. Un sabor amb poca personalitat. El sabor del llegum de soja és bastant suau i pla, no té un gust pronunciat, i cal acompanyarr-la sempre de sofregit o de condiments que li donin personalitat.
  9. La 'llet' de soja, per beure i fer-ne iogurt. És una beguda vegetal sense lactosa que s'obté de triturar llavors de soja amb aigua. Es pot fer servir com a substitut de la llet de vaca.
  10. Moltes proteïnes i pocs greixos. Dos motius pels quals la soja és molt recomanable en una dieta proteica.

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

21 jul

Mercat del Préssec d’Ordal 2018

A la plaça de Subirats de Sant Pau d’Ordal es podrà adquirir, tots els caps de setmana de juny,...

21 jul

Contalles del Delta

MónNatura Delta de l’Ebre proposa una activitat especial per als vespres d’aquest estiu, fins...

21 jul

Aplec del Romesco

Cada tercer dissabte de juliol, la plaça Major d'aquest municipi de la Conca de Barberà s'omple de gom...

21 jul

II Biofira L'Ecològica de Solsona

Després d’anys de programacions paral·leles, enguany la Setmana del Medi Ambient i la Biofira...

PortadaJuliol217

ALVOCAT. PER QUÈ ENS TORNA BOJOS?

  • Recuperem la vida de mercat
  • El marisc de Galícia s'apodera de les Gavarres

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto