Troba la teva recepta

Consells per triar un bon meló al mercat

Us donem els secrets per triomfar amb una de les fruites amb major contingut d’aigua, gairebé un 90%

Meló

Meló

  1. Mireu que tingui una pela sana, sense cops ni zones toves. Malfieu-vos de la punta tova. Potser és perquè molts l’han premut per verificar si estava madur.
  2. Ha de ser pesant, independentment del volum que tingui. Compareu-los i verifiqueu que no xipolleja quan el sacsegeu.
  3. Ha de ser ferm al tacte.
  4. És preferible que no tingui cap defecte o taca a l'exterior. Ara bé, el fet que tingui una petita taca no és símptoma que sigui dolent; és més, pot voler dir que el meló ha madurat a l aplanta i no a una càmara, ja que ens molts casos les petites taques surten a la part de la fruita que tocava a terra.
  5. Busqueu que tingui una aureola d’estries a la punta. En els allargats, és senyal que va madurar a la planta i, per tant, augmenten les probabilitats que sigui bo.
  6. Comproveu que el copoll és sec i està tallat. Un altre senyal que el meló ha madurat a la planta. Especialment important si no l’heu de consumir immediatament.
  7. Comproveu que el meló faci olor. Però relativitzant la dada, ja que els passats de madurs també en fan.
  8. El peduncle (la zona que enganxa la fruita a la planta) ha de fer olor de fresc.
  9. De proximitat: si us voleu assegurar que el meló que compreu és de proximitat, compreu-lo de juny a octubre, els mesos en què els trobem amb totes les seves propietats.

Si malgrat seguir aquests consells, en obrir-lo veieu que no heu tingut sort, no us preocupeu:

  1. Podeu deixar-lo madurar en un lloc ben fresc intentant evitar la nevera. Si ho feu, procureu que no sigui just al costat del sistema de refrigeració, guardeu-lo ben tapat amb film o paper de plata per tal que no s’assequi i agafi altres olors.
  2. Un altre ús que li podeu donar és fer-ne sopa i acabar de donar-li el punt dolç afegint-hi sucre, mel o menta. No patiu, tothom es pot equivocar, i en el cas del meló és molt usual fer-ho.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 mai

Taller 'Aperitius amb peix'

És conegut que el peix és un dels aliments amb més proteïnes, de tal manera que s'ha d'incloure...

23 mai

Caràcter Empordà

Anomenada cuina de mar i muntanya, la gastronomia de l'Empordà conté aliments de gran qualitat com l'arròs...

24 mai

(R)Evolució a la cuina: la revolució líquida

Revolució a la cuina! La nostra vida diària s'ha vist envaïda per les presses i la manca de temps,...

24 mai

Taller 'La cucina italiana del risotto'

La cuina italiana atreu tot tipus de mirades pel seu sabor i meticulositat en cada plat. És ben conegut que...

Portada 227

ESPÀRRECS: 100% PRIMAVERA

  • Fer voltes de cargol
  • L’Ovni troba qui el comprengui

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto