Troba la teva recepta

Consells per triar un bon meló al mercat

Us donem els secrets per triomfar amb una de les fruites amb major contingut d’aigua, gairebé un 90%

Meló

Meló

  1. Mireu que tingui una pela sana, sense cops ni zones toves. Malfieu-vos de la punta tova. Potser és perquè molts l’han premut per verificar si estava madur.
  2. Ha de ser pesant, independentment del volum que tingui. Compareu-los i verifiqueu que no xipolleja quan el sacsegeu.
  3. Ha de ser ferm al tacte.
  4. És preferible que no tingui cap defecte o taca a l'exterior. Ara bé, el fet que tingui una petita taca no és símptoma que sigui dolent; és més, pot voler dir que el meló ha madurat a l aplanta i no a una càmara, ja que ens molts casos les petites taques surten a la part de la fruita que tocava a terra.
  5. Busqueu que tingui una aureola d’estries a la punta. En els allargats, és senyal que va madurar a la planta i, per tant, augmenten les probabilitats que sigui bo.
  6. Comproveu que el copoll és sec i està tallat. Un altre senyal que el meló ha madurat a la planta. Especialment important si no l’heu de consumir immediatament.
  7. Comproveu que el meló faci olor. Però relativitzant la dada, ja que els passats de madurs també en fan.
  8. El peduncle (la zona que enganxa la fruita a la planta) ha de fer olor de fresc.
  9. De proximitat: si us voleu assegurar que el meló que compreu és de proximitat, compreu-lo de juny a octubre, els mesos en què els trobem amb totes les seves propietats.

Si malgrat seguir aquests consells, en obrir-lo veieu que no heu tingut sort, no us preocupeu:

  1. Podeu deixar-lo madurar en un lloc ben fresc intentant evitar la nevera. Si ho feu, procureu que no sigui just al costat del sistema de refrigeració, guardeu-lo ben tapat amb film o paper de plata per tal que no s’assequi i agafi altres olors.
  2. Un altre ús que li podeu donar és fer-ne sopa i acabar de donar-li el punt dolç afegint-hi sucre, mel o menta. No patiu, tothom es pot equivocar, i en el cas del meló és molt usual fer-ho.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

19 gen

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

19-20 gen

II Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts

Coincidint amb la 35a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica, Sant Vicenç dels Horts acull la...

19-20 gen

Festa de Sant Antoni d'Alcanar 2019

Alcanar és un dels molts municipis catalans que celebren la seva festa per Sant Antoni. El cap de setmana...

20 gen

Fira del Fesol 2019

A Catalunya, per Sant Antoni se celebren moltes fires, i una de les més destacades és la de Santa Pau,...

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto