Troba la teva recepta

Consells per triar un bon meló al mercat

Us donem els secrets per triomfar amb aquesta fruita tan estiuenca

POL LEIVA

30/05/2018

El meló és una de les fruites amb major contingut d’aigua, gairebé un 90%. Per això resulta ideal per als mesos d’estiu: ens refresca, ens hidrata i, a més, ens aporta molt poques calories i sucres. Els millors mesos per consumir-lo són de juny a octubre, que és quan el trobem amb totes les seves propietats i l’època en la qual ens podem assegurar que és producte de proximitat.

Meló

Meló

Consells per triar-lo bé

  1. Mireu que tingui una pela sana, sense cops ni zones toves. Malfieu-vos de la punta tova. Potser és perquè molts l’han premut per verificar si estava madur.
  2. Ha de ser pesant, independentment del volum que tingui. Compareu-los i verifiqueu que no xipolleja quan el sacsegeu.
  3. Ha de ser ferm al tacte.
  4. És preferible que no tingui cap defecte o taca a l'exterior. Ara bé, el fet que tingui una petita taca no és símptoma que sigui dolent; és més, pot voler dir que el meló ha madurat a l aplanta i no a una càmara, ja que ens molts casos les petites taques surten a la part de la fruita que tocava a terra.
  5. Busqueu que tingui una aureola d’estries a la punta. En els allargats, és senyal que va madurar a la planta i, per tant, augmenten les probabilitats que sigui bo.
  6. Comproveu que el copoll és sec i està tallat. Un altre senyal que el meló ha madurat a la planta. Especialment important si no l’heu de consumir immediatament.
  7. Comproveu que el meló faci olor. Però relativitzant la dada, ja que els passats de madurs també en fan.
  8. El peduncle (la zona que enganxa la fruita a la planta) ha de fer olor de fresc.

Si malgrat seguir aquests consells, en obrir-lo veieu que no heu tingut sort, no us preocupeu:

  1. Podeu deixar-lo madurar en un lloc ben fresc intentant evitar la nevera. Si ho feu, procureu que no sigui just al costat del sistema de refrigeració, guardeu-lo ben tapat amb film o paper de plata per tal que no s’assequi i agafi altres olors.
  2. Un altre ús que li podeu donar és fer-ne sopa i acabar de donar-li el punt dolç afegint-hi sucre, mel o menta. No patiu, tothom es pot equivocar, i en el cas del meló és molt usual fer-ho.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

17 ago

Contalles del Delta

MónNatura Delta de l’Ebre proposa una activitat especial per als vespres d’aquest estiu, fins...

17 ago

Capvespres a Món Sant Benet 2018

Sant Benet té memòria. Sota les seves pedres s’amaguen històries sorprenents que val la pena...

18 ago

Mercat del Préssec d’Ordal 2018

A la plaça de Subirats de Sant Pau d’Ordal es podrà adquirir, tots els caps de setmana de juny,...

20 ago

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

Portada 218

BRUNCH MEDITERRANI: RECEPTES PER VIATJAR DE GRÈCIA AL MARROC

  • El Penedès que empeny
  • El gran restaurant d'hotel rejoveneix

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto