Troba la teva recepta

7 tipus de tomàquets que has de conèixer

El tomàquet és una hortalissa de sabor i color intensos, present a les cuines d'arreu del món però especialment a la mediterrània

Tomàquets

Tomàquets Thinkstock

Lluny dels temps en què cada pagès tenia el seu planter i anava seleccionant els tomàquets que li agradaven més, el mercat es mou avui al voltant d'unes quantes varietats dominants, cadascuna per un ús culinari més o menys concret.

  1. Montserrat. És un dels tomàquets més gustosos que podeu trobar al mercat i, abanda de menjar-vos-el amanit, el podeu farcir amb el que vulgueu. De forma aplanada i amb tres, quatre o cinc cavitats interiors on s'ubiquen les llavors, la paret exterior es conforma en una sèrie de costelles longitudinals, a manera de grills desiguals que, probablement, en justifiquen el nom.
  2. Cor de bou. Un dels primers tomàquets que trobem al mercat cada temporada.  Destaca pel gust, més aviat dolç.
  3. Llarg. Té poca llavor i és molt gustós. El podeu posar en amanides o fer-lo servir per sucar pa.També s'anomena 'tomàquet italià' o 'canari'. Era el tomàquet habitual per fer conserves de tomàquet, ja que és quasi tot polpa, amb pell fina i relativament fàcil de treure.
  4. Cebrino pera. De gust dolç i una mica àcid, aquest tomàquet és molt adequat per a les amanides i per decorar.
  5. Groc cherry. Si valoreu molt les presentacions dels plats, aquesta varietat aportarà color.
  6. Cherry (cirerol). És l'estrella de les amanides des de fa uns quants anys. Menut com una cirera i amb dues cavitats per a les llavors, és també el resultat d'una selecció genètica. Molt sovint s'integra en els plats de forma merament ornamental. Es pot trobar en rams o sense peduncle, normalment envasat. 
  7. Tomàquet de penjar. També anomenat 'tomacó' o 'de ramellet', es diferencia dels altres perquè té dues cavitats amb llavors, el color és més aviat pàl·lid i té la propietat de resistir l'assecat sense podrir-se. Per assecar-los, se'n fan rastelleres i es pengen en un lloc airejat i no gaire calent o es posen damunt d'un encanyissat. És la varietat de tomàquet que permet fer el pa en tomàquet en millors condicions.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

29 set - 20 oct

Oktoberfest 2018

Entre el 29 de setembre i el 20 d'octubre, Calella s'omplirà de música, diversió i una oferta gastronòmica...

20 oct

Enotast. Preparem la Castanyada

Passa un matí de dissabte diferent aprenent a apreciar els productes amb DO d’Alella. Els adults podran...

20 oct

Tast de vins i recital de poesia

El restaurant Robert de Nola, a Caldes de Montbui, organitza un tast de vins acompanyat de productes de proximitat...

20 oct

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

Portada Cuina 220

CARBASSA: MOLT MÉS PODEROSA DEL QUE US IMAGINÀVEU!

  • Caçar bolets fora del bosc
  • Una mirada pròpia de la cuina de muntanya

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto