Troba la teva recepta

Tres maneres de menjar amb romesco

Idees que us ajudaran a gaudir d'aquesta salsa

El romesco és una salsa típica catalana

El romesco és una salsa típica catalana

Alls, tomàquet, fruita seca, nyora, bitxo i pebrot de romesco són alguns dels ingredients base per a aquesta salsa tan emblemàtica de la cuina del sud de Catalunya, però el romesco admet variacions, com per exemple utilitzar alls i tomàquets crus o escalivats, o fer servir pa o galeta maria per fer més consistent la salsa. No hi ha una recepta amb ingredients tancats, i això és perquè cada família té els seus costums i els seus “secrets culinaris”. 

Preneu nota d'aquestes maneres de fer servir el romesco:

  • Romesco per coure: amb suc o a la cassola, així es denominen els plats que utilitzen com a salsa base els ingredients del romesco. S’utilitza una picada d’ingredients (alls fregits, tomàquet, pebrot de romesco, bitxo, pa fregit, ametlles, oli i sal) diluïts en aigua o brou que s’aboquen a la cassola, on ja hi tenim els elements protagonistes del plat. A banda de coure els aliments, aporta el sabor característic del romesco. El pollastre o el conill amb suc del Baix Camp n’és un exemple.
  • Romesco per amanir o coure en cru: és una salsa freda i en general crua, i serveix bàsicament com a amaniment de l’escarola. S’utilitza una picada d’ingredients (all cru, pebre vermell dolç, bitxo, ametlles, vinagre i sal) desfeta en oli d’oliva. Es barreja amb l’escarola i tradicionalment es deixa reposar unes quantes hores (cocció en cru) perquè l’hortalissa perdi el cruixit i s’estovi. Avui en dia, és més usual barrejar el romesco i menjar a l’instant.
  • Romesco per sucar: fins fa ben poc aquest tipus de romesco s’anomenava salsa vermella o, segons l’ingredient que acompanyava, salsa de calçots, salsa per a les faves... És una salsa freda i crua però amb la inclusió de productes cuits. Es tracta d’una picada d’ingredients (alls escalivats i crus, tomàquets, pebrot de romesco o nyora, bitxo, oli, sal i vinagre) espessa i emulsionada. Per sucar-hi pa!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 mar

Busquem l''Homo alimentarius'

Els dissabtes i diumenges, a les 13 h, Món Sant Benet estrena una activitat nova per trobar l’'Homo...

23 mar

Jornada d'observació del Plor de la Vinya

A mitjan març, la vida torna al Penedès i es pot observar un fenomen curt però interessant a les...

23 mar

Visita als Jardins de la Serreta i taller de planter

Els jardins de la Serreta són una finca al bell mig de Collserola on es treballa el conreu d’hortalisses...

08-24 mar

7è Encarxofa't

A Cambrils, al març, ens conviden a assaborir les seves carxofes, un producte de l’horta cambrilenca...

Portada CUINA 225

COM A CASA! POSEM COPENHAGUEN A TAULA

  • Celebrem els 18 anys del CUINA!
  • Una arrosseria bistronòmica (i més)

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto