Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Amb què acompanyem el vermut?

Us mostrem quins són els aliments més adequats per gaudir d’aquesta beguda

LARA SÁNCHEZ

06/05/2021

El vermut és un licor aromatitzat amb herbes que té una base de vi neutre de bona qualitat. Tot i que és una beguda que ha donat la volta al món, el seu origen és europeu, concretament italià (vermut negre) i francès (vermut blanc). Després va arribar a l’Estat espanyol i s’hi ha quedat per sempre.

Fa uns anys, després d’anar a missa, la gent es feia el vermut amb sifó, un tall de llimona o taronja i glaçons. Ara, el costum és trobar-se amb els amics al migdia per compartir companyia i vermut amb olives farcides d’anxova, patates de xurrer, escopinyes o calamars a la romana.

01 El Chigre

El Chigre

Propostes innovadores per acompanyar el vermut del xef Pep Nogué

  • Croquetes de sípia, fregides amb oli d’oliva, i acompanyar-les amb una punta d’allioli.
  • Un farcellet de mitjana de vedella tallada com si es tractés d’un carpaccio, farcit d’albergínia escalivada i amanit amb oli de pinyons torrats.
  • Prendre una iuca. Peleu-la, talleu-la a rodelles molt primes i fregiu-la en oli d’oliva. Acabada de sortir, empolseu-hi una mica d’anís estrellat pel damunt.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: