Per poder parlar d’aquest concepte tan ampli ens hem de remetre, primer i per força, a la recepta original: la de l’‘steak tartare’. Amb petites variacions, es basa en carn bovina picada a ganivet i adobada amb diferents ingredients. No hi poden faltar les tàperes, cogombres en vinagre i ceba tendra, així com sal, oli, pebre, salsa Worcestershire, salsa picant i mostassa. I s’acaba amb rovell d’ou, que dóna cremositat i lliga el conjunt. Curiosament, hi trobem els elements principals de la salsa tàrtara: l’ou, les tàperes, el cogombre, la ceba tendra... Sembla, doncs, que ja tenim resolt el tema del nom. Però no ens enganyem! Aquí comença l’embolic.
Tàrtar
Els ingredients que s’empren per elaborar el tàrtar canònic són:
Tàrtar tractament
En vols més?
Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de:
Rep a la teva safata d'e-mail el millor de Cuina.cat
Inscriu-te al newsletter de Cuina i uneix-te a la nostra gran família. Ja som més de 35.000.