Per poder parlar d’aquest concepte tan ampli ens hem de remetre, primer i per força, a la recepta original: la de l’‘steak tartare’. Amb petites variacions, es basa en carn bovina picada a ganivet i adobada amb diferents ingredients. No hi poden faltar les tàperes, cogombres en vinagre i ceba tendra, així com sal, oli, pebre, salsa Worcestershire, salsa picant i mostassa. I s’acaba amb rovell d’ou, que dóna cremositat i lliga el conjunt. Curiosament, hi trobem els elements principals de la salsa tàrtara: l’ou, les tàperes, el cogombre, la ceba tendra... Sembla, doncs, que ja tenim resolt el tema del nom. Però no ens enganyem! Aquí comença l’embolic.
Tàrtar
Els ingredients que s’empren per elaborar el tàrtar canònic són:
Tàrtar tractament
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: