Els llegums tenen un gran paper dins la nostra cultura gastronòmica, però, tot i així, actualment se n’està perdent l’ús a causa del llarg procés de cocció que implica consumir-ne. Aquestes llavors són vitals des del punt de vista nutricional i tenen una gran versatilitat gastronòmica. Us donem tota la informació que necessiteu saber per tornar-vos uns genis de les llegums!
Llegums variats
Actualment, les grans indústries alimentàries ens donen el producte elaborat i en conserva, fet que ens fa guanyar temps però el producte perd qualitat. Per tal que els doneu una segona oportunitat, us donem aquests consells que pretenen animar-vos a cuinar llegums com antigament ho feien les àvies i els avis. De ben segur que en quedareu encantats.
Tipus de llegums / Thinkstock
A Catalunya tenim una amplíssima varietat de llegums. N’hi ha tantes i de tants tipus que és gairebé impossible que els avorriu! Aquí us proposem una llista de llegums que es cultiven a les comarques catalanes:
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: