Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Tres preguntes amb resposta sobre les cireres

Quins plats en podem fer? Quines tècniques de conservació hi podem aplicar? Quan és millor comprar-les? Llegiu i trobareu la resposta

Cireres

Cireres Thinkstock

Quins plats i preparacions podem fer amb les cireres?

  1. Gaspatxos, sopes i cremes: la varietat Burlat és la millor per a aquest tipus de receptes. Cireres grosses, vermelles, de carn tova i sucosa.
  2. Rostits i platillos: per als guisats és més adient l’americana o Starking, perquè té la polpa més dura.
  3. Melmelada o confitura: cal coure la fruita sense pinyol, amb sucre (tres quartes parts del pes de la fruita), fins a obtenir la consistència desitjada.

Quines tècniques hi podem aplicar per conservar-les?

  1. Assecar-les: quan la cirera és abundant val la pena conservar-la per allargar-ne el gust. Podem assecar-la, deixant-la exposada al sol, damunt d’un canyís, fins que queda deshidratada. Una vegada seques, es guarden en pots de vidre en un lloc fresc i fosc, i quan s’han de fer servir, només cal hidratar-les amb aigua i tot seguit afegir-les al guisat o a les postres que vulgueu preparar.
  2. Confitar-les: una altra tècnica de conservació consisteix a coure-les amb almívar i deixar-les reposar 24 hores, una operació que es repeteix uns deu dies. Ideals per elaborar coques i decorar pastissos, gelats o còctels.

Quan és millor comprar-les?

  • Des de mitjan maig fins ben entrat el mes de juliol. Com amb la resta de verdures i fruites, la millor manera de menjar-les és quan són de temporada.
  • Degut a que és temporada trobareu cireres cultivades en llocs propers, és a dir, de proximitat. Això no només fa un gran favor al medi ambient, sinó també sobre el nostre organisme. Penseu que la fruita no haurà de recórrer grans distàncies fins arribar a la botiga del vostre barri i, per tant, portarà menys conservants. 

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

Aquesta setmana

26 jun

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada Cuina 250

DESCOBRIM ELS 20 XEFS DE LA CUINA CATALANA QUE VE

  • Tendències
  • Carme Ruscalleda i Raül Balam

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 44,50€ (25% descompte)

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto