Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Com coure l'arròs al punt

A la paella o a la cassola, amb peix o marisc. Us expliquem els millors trucs perquè l'arròs us quedi sempre al punt!

CUINA.CAT

16/04/2018

L’arròs és un dels aliments més consumits arreu del món i també un dels menjars més populars als Països Catalans, on trobem diverses receptes d’arrossos fets amb paella o a la cassola. El País Valencià, regió arrossera per excel·lència des del segle X, destaca per les seves paelles, marineres o amb pollastre i verdures, però també pel seu arròs caldós.

La clau de totes les receptes, però, és que la cocció sigui perfecta, i aconseguir-ho és tan fàcil com seguir aquests consells.

 

Arrós bullit / Thinkstock

Arrós bullit / Thinkstock

Al punt

  • Com a norma general, l’arròs està al punt quan els grans són cuits però solts, sencers, grenyals, mai passats, esclatats o 'empastrats'. L’arròs, a la paella o a la cassola, ha de ser substanciós, mai aigualit.
  • Les varietats més habituals són de gra rodó, destacant la bahia i la bomba, tot i que molts xefs i cuinetes es decanten per la recentment conreada carnaroli.
  • Si volem que l’arròs quedi caldós, hem de ser generosos amb el brou i gasius amb el temps perquè quedi cuit, no es pasti i es pugui menjar amb cullera, si cal.
  • Si el volem sec, hem de mesurar el líquid de cocció i garantir-ne el punt apagant el foc a temps i acabant-lo, els darrers minuts, al forn. Els rossejats fan furor.
  • Per evitar haver d’afegir-li líquid, al final de la cocció hi ha qui el tapa amb un plat amb aigua, i qui ho fa amb un drap humit.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: