Consells de cuina La Vanguardia

Com coure l'arròs al punt

A la paella o a la cassola, amb peix o marisc. Us expliquem els millors trucs perquè l'arròs us quedi sempre al punt!

CUINA.CAT

16/04/2018

L’arròs és un dels aliments més consumits arreu del món i també un dels menjars més populars als Països Catalans, on trobem diverses receptes d’arrossos fets amb paella o a la cassola. El País Valencià, regió arrossera per excel·lència des del segle X, destaca per les seves paelles, marineres o amb pollastre i verdures, però també pel seu arròs caldós.

La clau de totes les receptes, però, és que la cocció sigui perfecta, i aconseguir-ho és tan fàcil com seguir aquests consells.

 

Arrós bullit / Thinkstock

Arrós bullit / Thinkstock

Al punt

  • Com a norma general, l’arròs està al punt quan els grans són cuits però solts, sencers, grenyals, mai passats, esclatats o 'empastrats'. L’arròs, a la paella o a la cassola, ha de ser substanciós, mai aigualit.
  • Les varietats més habituals són de gra rodó, destacant la bahia i la bomba, tot i que molts xefs i cuinetes es decanten per la recentment conreada carnaroli.
  • Si volem que l’arròs quedi caldós, hem de ser generosos amb el brou i gasius amb el temps perquè quedi cuit, no es pasti i es pugui menjar amb cullera, si cal.
  • Si el volem sec, hem de mesurar el líquid de cocció i garantir-ne el punt apagant el foc a temps i acabant-lo, els darrers minuts, al forn. Els rossejats fan furor.
  • Per evitar haver d’afegir-li líquid, al final de la cocció hi ha qui el tapa amb un plat amb aigua, i qui ho fa amb un drap humit.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

22 mai

Fonaments de la cuina: fruites i verdures

Amb la primavera arriben les fruites més vermelloses i amb més antioxidants: maduixes, cireres, albercocs,...

24 mai

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

24 mai

Cicle de Sopars 'El mar va a la muntanya'

El Museu Marítim de Barcelona acull 'El mar va a la muntanya', un nou cicle gastronòmic per posar en...

24 mai

Taller de cuina amb algues

Les algues són una font excepcional d'oligoelements, vitamines i minerals que ens ajuden a depurar l'organisme....

Portada 215 Neta

MÉS SANS QUE MAI! IDEES SALUDABLES PER MENJAR MILLOR

  • Sí, és ràpid i saludable!
  • Un menú de punta a punta del termòmetre

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto