Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Els beneficis de coure els aliments al vapor

És una de les maneres més saludables que hi ha de coure els aliments, un tipus de cocció que aporta molts avantatges i gairebé cap inconvenient

16/02/2023

La cocció al vapor permet aprofitar el vapor que desprèn l'aigua quan bull per coure els aliments, fet que permet gaudir d'una alimentació més sana i equilibrada. Aquesta tècnica de cocció s'ha fet servir des de gairebé sempre i permet evitar la sobremanipulació dels productes, fet que permet que mantinguin les propietats nutricionals. Per això, aquest tipus de cocció aporta molts avantatges i gairebé cap inconvenient.

'Dumplings' al vapor

'Dumplings' al vapor

Beneficis de coure els aliments al vapor

  • Si cuinem els aliments al vapor no necessitarem afegir-hi cap tipus de greix, com ara oli, i això és molt important si estem intentant seguir una dieta d'aprimament.
  • Les reaccions químiques que es produeixen quan bullim o saltem els aliments fan que canviïn el sabor i que perdin nutrients. Amb la cocció al vapor això no passa.
  • La cocció al vapor també conserva millor el color dels aliments. Això és especialment destacat en el cas de les verdures.
  • És un tipus de cuina més neta, ja que amb la cuina al vapor és molt difícil que es cremi el menjar. A més, gairebé no deixa residus.
Verdures al vapor

Verdures al vapor

Quins aliments podem cuinar al vapor?

  • Carn: cal triar peces amb poc greix, perquè no quedin aigualides. Heu de tenir en compte que si voleu donar-li més gust és bona idea que marineu la carn abans de coure-la.
  • Verdura: totes les verdures es poden coure al vapor. Les podeu condimentar amb espècies, però deixeu la sal per a l'últim moment. 
  • Peix: quedarà millor si el cuinem embolicat, com si fos a la papillota.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
273CUINA Portada

CURRI A LA CATALANA!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Robert Lechuga i Anna Carbonell

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto