Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Com escollir la millor nectarina

Us expliquem quins criteris heu de tenir en compte per triar i conservar aquesta fruita tan gustosa

Nectarina

Nectarina Thinkstock

La nectarina és una de les fruites més gustoses que trobem a l'estiu i, per això, s'ha popularitzat molt. Més enllà del fals mite que diu que és un híbrid entre la pruna i el préssec, val la pena tenir en compte alguns punts a l'hora de triar-la i conservar-la. D'aquesta manera, podrem menjar nectarines quan ens vingui més de gust i amb la garantia que estaran al punt òptim de maduració:

  • Hi ha diverses varietats d'aquesta fruita de pinyol de gust dolç i lleugerament àcid. Les podem classificar en dos grups: les de polpa blanca i les de polpa grogosa o ataronjada.
  • Es una fruita molt fràgil, tova i delicada. Escolliu exemplars de pell llisa i brillant, fermes i una mica flexibles al tacte. Massa duresa pot indicar que no han madurat prou o bé que la polpa no és del tot sucosa. A més, heu de tenir en compte que el contingut de sucre de les nectarines no augmenta un cop s'han recol·lectat, per això és important collir-les ben madures i aromàtiques.
  • Quan ja les tingueu a casa, manipuleu-les amb compte, ja que es malmeten fàcilment, no les guardeu una sobre l'altra ni amb cap altre pes a sobre. Es poden conservar durant diversos dies a temperatura ambient, i algunes setmanes a la nevera. En aquest últim cas, és convenient temperar-les una mica, així resulten més dolces i saboroses.

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: