Troba la teva recepta

Com coure la carn al punt que ens agrada

La carn té molts punts de cocció i cadascú en prefereix un de diferent; poc feta, al punt o molt feta. Aprèn a cuinar-la de totes maneres seguint aquests consells!

CUINA.CAT

16/05/2018
Carn poc feta

Carn poc feta Thinkstock

 1. Cuineu primer les carns que tardin menys a coure’s i deixin anar més greix.
 2. Situeu el tros de carn més gros al lloc més allunyat de les brases. Així evitareu que es cremi per fora i quedi cru per dins.
 3. Si esteu coent carn adobada o marinada, la podeu anar untant cada cinc minuts perquè el gust de la salsa sigui més potent.
 4. Per als qui preferiu la carn crua, procureu mantenir durant molt poca estona i a foc ben viu la peça de carn a la graella. Aproximadament amb 3 minuts per cada cantó ja n’hi ha d’haver prou.
 5. Per fer la carn al punt amb 4 minuts per cada cantó de la peça a foc mitjà ja n’hi ha suficient.
 6. Si voleu fer la carn feta heu de tenir la peça de carn a la graella uns 8 minuts per cada cara amb el foc gairebé baix, així es cou per dins i es torra per fora al mateix temps.
 7. No aneu donant voltes a la carn constantment; amb un cop per cada cantó n’hi ha més que suficient. Així, evitareu que us quedin trossos enganxats a la graella.
 8. No escalfeu excessivament la graella, ja que la carn patiria un contrast massa sobtat i crearíeu una capa llisa, negra i dura que pot arribar a tenir un sabor i textura molestos.
 9. No poseu oli a la planxa calenta. Mai. L’oli d’oliva és un producte que té amagats un munt de sabors i propietats; si en comptes de posar-lo a la planxa n’unteu la peça de carn, part d’aquests sabors i aromes impregnaran la carn, i això ens donarà un resultat més gustós i melós.
 10. Poseu la sal directament a la planxa, ja que l’escalfor li donarà un punt torrefacte que augmentarà les aromes i el gust de fumat.
 11. Si voleu posar la sal directament a la carn, procureu que sigui just abans de posar-la a coure, ja que si deixeu passar molt temps n’absorbirà tots els líquids i us quedarà seca i estellosa.
Carn a la graella

Carn a la graella Thinkstock

Cada punt té la seva temperatura

 • Sagnant: El punt preferit pels amants de la carn crua, es tracta de mantenir durant molt poca estona i a foc ben viu la peça de carn a la graella. Aproximadament amb 3 minuts per cada cantó ja n’hi ha d’haver prou. La consistència de la carn ha de ser lleugerament resistent, però, per ser més exactes, us podeu guiar per la temperatura del centre, que hauria d’estar entre 50-55 ºC.
 • Al punt: És el més demanat per la majoria de clients, ja que no queda ni en aquell punt tan cru i vermell que a molta gent li fa angúnia, ni és una sola de sabata pràcticament inmasticable. Normalment, amb 4 minuts per cada cantó de la peça a foc mitjà ja n’hi ha suficient. La consistència de la carn ha de ser una mica més dura que el punt sagnant però lleugerament tova al mig, i la temperatura al centre ha d’oscil·lar entre 60-65 ºC.
 • Molt feta: Tot i córrer el risc que quedi com una autèntica sola de sabata, també és un dels punts més demanats a les braseries. Per fer-lo, heu de tenir la peça de carn a la graella uns 8 minuts per cada cara amb el foc gairebé baix, fet que permetrà que es cogui per dins i es torri per fora al mateix temps. La consistència ha de ser molt ferma, i la temperatura interior ha d’estar entre 70-75 ºC.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

PortadaJuliol217

ALVOCAT. PER QUÈ ENS TORNA BOJOS?

 • Recuperem la vida de mercat
 • El marisc de Galícia s'apodera de les Gavarres

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto