Troba la teva recepta

Com fer ous 'poché'

Una tècnica més fàcil de fer del que sembla i que millora la presentació de qualsevol plat!

Ous 'poché'

Ous 'poché'

L'ou 'poché', també conegut com 'ou escumat' o 'escalfat', és una tècnica antiga que consisteix a cuinar aquest ingredient per fora, de manera que la clara quedi cuita i l'interior, líquid. Es tracta d'un procediment amb què s'aconsegueix obtenir un ou diferent que pot servir com a guarnició, o bé millora la presentació de plats com cremes o torrades. Abans, fer això requeria de certa experiència i molts intents, ja que s'havia de trencar l'ou dins d'una cassola amb aigua bullent i vinagre, que ajuda a fer que l'ingredient qualli, i jugar amb una cullera per tal que la clara envolti el rovell abans que es cuini del tot. Avui dia, afortunadament, no cal aquesta demostració d'habilitats per tal de fer un ou escalfat, ja que només s'utilitza paper film, oli, fil de cuina i, com és evident, un ou, i se segueixen els següents passos:

  1. Folreu una tassa amb el paper film i deixeu que els extrems surtin per sobre del recipient. Amb oli, pinteu una mica el paper film de dins de la tassa.
  2. Trenqueu l'ou i l'aboqueu amb compte dins de la tassa. Podeu afegir-hi sal i espècies al gust o, fins i tot, altres ingredients com dauets de pernil.
  3. Amb compte, tanqueu el paper film formant un sac i el lligueu amb fil de cuina. Intenteu que no hi quedi aire a l'interior.
  4. Col·loqueu el paquet dins d'una cassola amb aigua bullent suau durant 4 minuts. 
  5. Retireu el paquet de la cassola amb l'ajuda d'una cullera i l'introduïu-lo dins d'un recipient amb aigua molt freda per tal de tallar la cocció. Obriu el paquet i obtindreu l'ou 'poché' o escalfat.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

15 nov

Concerts als cellers modernistes: Cooperativa de Sarral

El Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp i alguns cellers modernistes del projecte 'Muntanyes modernistes'...

16 nov

Tallers Món Sant Benet 2019

Cada cap de setmana, del dissabte 19 d'octubre al 29 de gener, el monestir de Sant Benet i la Fundació Alícia...

14 oct - 17 nov

II Sants fa Xup Xup

Des del 14 d'octubre fins el 17 de novembre, 19 establiments dels barris de Sants i Hostafrancs s'uneixen per engegar...

Portada Cuina 233

VIETNAM. L'ÚLTIM SECRET DEL REBOST ASIÀTIC

  • Panellets d'autor
  • Rosa Vallespí

UN ANY DE CUINA PER 19,90€ I DE REGAL LA REVISTA APART

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto