Troba la teva recepta

Com fer ous 'poché'

Una tècnica més fàcil de fer del que sembla i que millora la presentació de qualsevol plat!

Ous 'poché'

Ous 'poché'

L'ou 'poché', també conegut com 'ou escumat' o 'escalfat', és una tècnica antiga que consisteix a cuinar aquest ingredient per fora, de manera que la clara quedi cuita i l'interior, líquid. Es tracta d'un procediment amb què s'aconsegueix obtenir un ou diferent que pot servir com a guarnició, o bé millora la presentació de plats com cremes o torrades. Abans, fer això requeria de certa experiència i molts intents, ja que s'havia de trencar l'ou dins d'una cassola amb aigua bullent i vinagre, que ajuda a fer que l'ingredient qualli, i jugar amb una cullera per tal que la clara envolti el rovell abans que es cuini del tot. Avui dia, afortunadament, no cal aquesta demostració d'habilitats per tal de fer un ou escalfat, ja que només s'utilitza paper film, oli, fil de cuina i, com és evident, un ou, i se segueixen els següents passos:

  1. Folreu una tassa amb el paper film i deixeu que els extrems surtin per sobre del recipient. Amb oli, pinteu una mica el paper film de dins de la tassa.
  2. Trenqueu l'ou i l'aboqueu amb compte dins de la tassa. Podeu afegir-hi sal i espècies al gust o, fins i tot, altres ingredients com dauets de pernil.
  3. Amb compte, tanqueu el paper film formant un sac i el lligueu amb fil de cuina. Intenteu que no hi quedi aire a l'interior.
  4. Col·loqueu el paquet dins d'una cassola amb aigua bullent suau durant 4 minuts. 
  5. Retireu el paquet de la cassola amb l'ajuda d'una cullera i l'introduïu-lo dins d'un recipient amb aigua molt freda per tal de tallar la cocció. Obriu el paquet i obtindreu l'ou 'poché' o escalfat.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

27 gen

Cuina de mercat amb productes de temporada 2020

Els dilluns, de 9.30 a 11.15 h, podreu gaudir de tallers de cuina amb productes de temporada de la mà d'Escola...

27 gen

Taller d'arrossos i fideuades 2020

Els arrossos i les fideuades típics de la nostra gastronomia tenen gran fama arreu del món. Els dies...

28 gen

Taller 'Croquetes sorprenents'

El 28 de gener, de 18.30 a 21.30 h, al Centre Cívic El Sortidor, Carmeta Comas ensenyarà a elaborar diferents...

29 gen

VI Jornades Gastronòmiques del Brou a Menorca

Per sisè any consecutiu, l’Associació Menorquina de Bars, Restaurants i Cafeteries organitza "El...

Portada Cuina 236

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL EL NOU MITJÀ MULTIMEDIA APART + ULLERES VR

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto