Troba la teva recepta

Com fer un bon romesco

Alls, tomàquet, fruita seca, nyora, bitxo i pebrot de romesco són alguns dels ingredients base per a aquesta salsa tan emblemàtica de la cuina del sud de Catalunya.

Salsa de romesco amb calçots

Salsa de romesco amb calçots Thinkstock

Com fer-lo

  1. Feu servir un morter per fer la picada perquè la textura quedi molt més cruixent.
  2. Les patates sempre han d'anar trencades, no les talleu mai perquè així els porus queden oberts i absorbeixen tot el sabor i ajuden a lligar la salsa.
  3. Deixeu que la salsa es faci a foc lent. No tingueu presses, perquè si no la patata i el peix es desfaran.
  4. Podeu colar la salsa o no fer-ho si ja us ha quedat prou fina.
  5. Deixeu reposar la salsa de romesco tota una nit a la nevera perquè quedi més gustosa.
  6. Acompanyeu la salsa més enllà dels calçots: queda bé amb tot tipus de verdures, carns o peixos.
  7. Si acompanyeu el romesco amb musclos o algun peix a la planxa, reduïu el vinagre o elimineu-lo directament.

Com utilitzar-lo

  • Per coure: amb suc o a la cassola, així es denominen els plats que utilitzen com a salsa base els ingredients del romesco. Bàsicament el dilueixen en aigua o el brou que s’aboca a la cassola, on ja hi hauran altres elements protagonistes del plat. A banda de coure els aliments, aporta el sabor característic del romesco. El pollastre o el conill amb suc del Baix Camp n’és un exemple.
  • Per amanir o coure en cru: és una salsa freda i en general crua, que serveix bàsicament com a amaniment de l’escarola.Tradicionalment es  barrejava l’escarola i el romesco i es deixa reposar unes quantes hores perquè l’hortalissa perdi el cruixit i s’estovi. Avui en dia, és més usual barrejar el romesco i menjar a l’instant.
  • Per sucar: fins fa ben poc aquest tipus de romesco s’anomenava salsa vermella o, segons l’ingredient que acompanyava, salsa de calçots, salsa per a les faves... És una salsa freda i crua però amb la inclusió de productes cuits. Per sucar-hi pa!

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

11 nov - 09 des

Diada i Jornades del Llagostí 2018

De l’11 de novembre al 9 de desembre se celebra una nova edició de les Jornades Gastronòmiques...

22 nov - 09 des

QuintoTapa Corbera de Llobregat 2018

Els del QuintoTapa aterren per primera vegada a Corbera de Llobregat! Per tirar endavant la iniciativa, l’Ajuntament...

16 nov - 09 des

Jornades Gastronòmiques dels Ranxets 2018 a Torredembarra

Tornen un altre cop les Jornades Gastronòmiques dels Ranxets a Torredembarra. Enguany, 14 restaurants participen...

09 des

Tallers de dolços de Nadal

Poques persones gaudeixen més de les festes de Nadal que els més petits de casa. A l’emoció...

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto