Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Com fer una bona amanida?

Amb aquests consells de Núria Coll podreu preparar una amanida saludable, proteica i energètica

Amanida

Amanida Thinkstock

  1. Hi ha d'haver molta fulla verda de diferents tipus i intensitat: enciam, ruca, espinacs, col, escarola, api amb fulla... Tots són essencials i totes aquestes hortalisses poden ser molt curatives i regeneradores. 
    1. És important aprendre el que no s'ha de posar a l'amanida i que sovint fem. Per exemple, una amanida amb tonyina, olives o blat de moro no és una amanida. Ni tan sols el tomàquet ha de ser-hi, ja que és una fruita i s'ha de menjar per separat.
  2. Han de ser nutritives: incorporeu-hi les fulles del rave, plenes de nutrients, i la petita fulla verda, la més nutritiva i que poca gent té en compte: el julivert, un potent antioxidant.
  3. Poseu-hi més colors, a més del verd. Com més intens i variat sigui el color de l'amanida, més sana és. Les amanides plenes de colors són plenes de fitonutrients, uns grans protectors de la salut.
  4. Per fer-la proteica, poseu-hi llavors (sèsam, pipes de gira-sol, de carbassa, etc.) i aliments germinats de qualsevol llegum, gra, llavors o fruita seca, ja que pel fet d'estar germinats contenen trenta vegades més nutrients concentrats que les verdures madures. I no hi poden faltar els grans protectors de la flora intestinal, els aliments fermentats, com el xucrut.
  5. Podeu amanir-les amb oli de gira-sol, un oli que, és veritat, mai no ha estat ben considerat. Aquest oli prové d'una llavor amb moltes propietats i s'ha de consumir cru. L'oli de qualsevol llavor té l'inconvenient que s'oxida ràpidament si s'escalfa. Per això no es recomana per cuinar (en aquest cas, s'ha de fer servir sempre oli d'oliva).
  6. Un lloc on tastar-les: el Petit Brot. En aquest racó de Barcelona hi preparen amanides vives i energètiques. Utilitzen fulla petita que se'n diu 'salvatge'. 'Fulles de mostassa, ruca, espinacs baby, mizuna o komatsuna, totes són fulles petites, que ens subministra directament collides del camp l'horta ecològica Pla de Munt'. Són fulles més tendres que les grosses i més fàcils de digerir.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

18 set

La Verema del Cava

Nou cellers del Penedès i d’Alella s’han unit per celebrar la 5a edició de la Verema del...

18 set

La Verema del Cava

Nou cellers del Penedès i d’Alella s’han unit per celebrar la 5a edició de la Verema del...

19 set

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

20 set

Tastos al celler Albet i Noya

Els diumenges d’agost i setembre, el celler ofereix Tastos Varietals on cada dia es tractarà una...

Portada Cuina 242

BOJOS PER LES CROQUETES!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Anna Payet

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto