Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Com preparar un bon Gintònic

Seguiu aquests 10 consells i us convertireu en experts d'aquest còctel!

25/07/2018

El Gintònic és un dels còctels més populars i consumits arreu del món elaborat a base de ginebra, tònica i una combinació d’ingredients saborosos com poden ser la llima, les maduixes, el cogombre, la canyella o la regalèssia. Potser es tracta d’una moda; de fet, fa anys que el gintònic s’ha relacionat amb l’elegància i la distinció, però és el preferit de gran part de la societat i el protagonista d’una febre que ha arribat a bars i restaurants de tot tipus. Per celebrar l’aniversari del rei dels còctels, us oferim les 10 claus per servir un bon gintònic de la mà de Williams Chase.

Ingredients còctel

Ingredients còctel

1. Sigueu previsors i ordenats

Abans de posar-vos a preparar un gintònic, heu de tenir clars tots els ingredients que necessitareu i tenir-los al davant. D’aquesta manera, els vostres combinats sortiran rodats i no se us escaparà res. En el cas que ens afecta necessitem ginebra, tònica, gel i pell de llimona o llima. Aquests són els ingredients base, després heu de pensar quin guarniment hi voleu posar.

Copa de gintònic

Copa de gintònic

2. Trieu una copa ampla

Un dels grans errors es produeix quan se serveixen gintònics en gots de tub, perquè no permeten col·locar tot el gel de la manera correcta. A més, la seva boca és tan estreta que no deixa gaudir de les diverses aromes. Per això, una de les regles principals ha de ser descartar el got de tub tradicional i escollir-ne un de boca més ampla, una copa baló o, si no, un got de sidra.

Copa de gintònic amb gel

Copa de gintònic amb gel

3. Feu servir gels consistents

L’elecció del gel és molt més important del que sembla per aconseguir un bon gintònic. El gel ha de complir tres característiques bàsiques: que sigui gros, gruixut i dur. Si no, es desfarà amb massa rapidesa i la nostra beguda s’aigualirà.

4. Refredeu la copa

És el ritual que han de seguir els bons ‘bartenders’ després d’introduir els glaçons de gel a la copa. Bàsicament, consisteix a donar-los unes voltes amb una cullereta i retirar, finalment, l’aigua sobrant. Així, aconseguirem que el primer glop resulti molt més gustós.

Ginebra

Ginebra

5. La ginebra, en la seva mesura justa

Us trobeu davant el component clau del combinat. Per aconseguir un glop equilibrat i plaent, amb 5 cl en tindreu prou, mesura que mai haureu de calcular a ull, sinó amb un mesurador.

6. Escolliu bé la ginebra

És l’ingredient rei del combinat, per això és essencial que trieu la ginebra correcta: n’hi ha de més seques i discretes, algunes de florals, afruitades o herbàcies, i també moltes altres d’especials, que van des d’una ginebra per a celíacs fins a d’altres fetes amb formigues. Escolliu-la en funció del tipus de combinat que vulgueu servir.

7. Escolliu la tònica

Com passa amb la ginebra, escollir la beguda carbonatada que l’acompanya és bàsic. No heu d’oblidar que és l’ingredient amb més pes d’aquesta mescla. N’hi ha de més dolces o de més seques, més aromàtiques o més austeres, amb més carbònic o bé amb un carbònic subtil. L’increment de tòniques prèmium al mercat dóna fe d’aquesta varietat.

8. Eviteu perdre el carbònic!

Un dels pecats capitals està relacionat amb la pèrdua del carbònic. Per evitar-ho, barregeu els glaçons amb la ginebra i la tònica escollides amb l’ajuda d’una cullera trenada amb moviments lleugers de baix a dalt. D’aquesta manera, aconseguireu potenciar totes les aromes amb les que compta el gintònic. Si serviu la tònica fent-la lliscar per la cullera, a part que és poc higiènic, perdreu carbònic, ja que està més temps en contacte amb l’aire. Val més que no ho feu, o que ho feu només si voleu reduir el gas.

Gintònic - guarniment

Gintònic - guarniment

9. El guarniment: menys és més

El guarniment final és un dels components més destacats de la mescla final. Maduixes, pètals de rosa, regalèssia negra… Tot i així, si el que voleu és un gintònic únic, deixeu-vos seduir per les fruites orientals i decoreu el vostre combinat amb una rodanxa de llimona i una altra rodanxa fina de gingebre, un botànic amb la capacitat d’aportar un sabor fresc i lleugerament picant al vostre gintònic. Cada mestre té el seu guarniment, però encara que no ho sembli, en matèria de gintònics, com en tants altres aspectes de la vida, menys és més.

10. Brindeu per l’'experiència!

Retireu la cullereta de la copa amb especial cautela i deixeu que reposi uns 30 segons perquè s’acabin de barrejar els sabors i les aromes. Permeteu que sigui el temps el que uneixi tots els ingredients, i després gaudiu del gintònic perfecte a cada glop.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto