El safrà és una espècia que potencia el gust dels aliments, que fins i tot s'ha emprat com a substitut de la sal, enriqueix plats de llegums, guisats de carn i de peix, arrossos i, fins i tot, postres.
Com podem fer servir una espècia amb un preu tan alt correctament a la cuina? Després dels consells que us donarem i de saber les quantitats que se n'han d'utilitzar, potser no us semblarà tan car!
- Si el voleu moldre, podeu fer servir un morter per triturar els brins, o fins i tot triturar-ho dins un tros de paper d'alumini, fregant-lo amb els dits per trencar els pistils. És important fer-ho just abans de fer-lo servir, perquè no perdi les propietats.
- Per als guisats de llegums, carn o peix es poden afegir els brins sencers, o bé mòlts, directament al brou de cocció. En àpats per a quatre persones n'hi haurà prou amb dos brins per ració, aproximadament.
- Per a un arròs per a quatre persones n'hi ha prou amb un parell de brins per persona. Ho podem infusionar al brou de cocció o incorporar-lo al sofregit just en el moment de tirar l'arròs. L'arròs amb safrà resulta molt més digestiu, saborós i suculent.
- Torrar el safrà en multiplica les aromes. Per fer-ho i que no se us cremi, podeu fer-ho embolicant-lo amb paper d'alumini i escalfar-lo uns segons al foc, o bé cuinar-lo quinze segons al microones. Un cop torrat, afegiu el contingut del paquet d'alumini en un recipient on el pugueu moldre o dissoldre en un líquid. Si proveu d'aplicar-ne una mica als arrossos, mai més fareu servir colorant artificial!