Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Consells per cuinar amb safrà

El preu per quilo és molt alt, però cal fer-ne servir molt poc per donar categoria a un plat

Safrà

Safrà Thinkstock

El safrà és una espècia que potencia el gust dels aliments, que fins i tot s'ha emprat com a substitut de la sal, enriqueix plats de llegums, guisats de carn i de peix, arrossos i, fins i tot, postres.

Com podem fer servir una espècia amb un preu tan alt correctament a la cuina? Després dels consells que us donarem i de saber les quantitats que se n'han d'utilitzar, potser no us semblarà tan car!

  • Si el voleu moldre, podeu fer servir un morter per triturar els brins, o fins i tot triturar-ho dins un tros de paper d'alumini, fregant-lo amb els dits per trencar els pistils. És important fer-ho just abans de fer-lo servir, perquè no perdi les propietats.
  • Per als guisats de llegums, carn o peix es poden afegir els brins sencers, o bé mòlts, directament al brou de cocció. En àpats per a quatre persones n'hi haurà prou amb dos brins per ració, aproximadament.
  • Per a un arròs per a quatre persones n'hi ha prou amb un parell de brins per persona. Ho podem infusionar al brou de cocció o incorporar-lo al sofregit just en el moment de tirar l'arròs. L'arròs amb safrà resulta molt més digestiu, saborós i suculent. 
  • Torrar el safrà en multiplica les aromes. Per fer-ho i que no se us cremi, podeu fer-ho embolicant-lo amb paper d'alumini i escalfar-lo uns segons al foc, o bé cuinar-lo quinze segons al microones. Un cop torrat, afegiu el contingut del paquet d'alumini en un recipient on el pugueu moldre o dissoldre en un líquid. Si proveu d'aplicar-ne una mica als arrossos, mai més fareu servir colorant artificial!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: