Troba la teva recepta

Consells per fer bé el bany maria

La tècnica va més enllà d'escalfar un aliment, ja que permet cuinar ingredients delicats que requereixen una cocció suau a una temperatura controlada

Bany maria

Bany maria

  1. Cuines o escalfes? El bany maria és un mètode de cocció a temperatura baixa que ens permet cuinar els aliments d'una manera indirecta, lenta, uniforme i a poc a poc. Serveix per a les elaboracions amb ingredients delicats que necessiten una cocció suau. El bany maria invertit és la mateixa tècnica però amb aigua freda, que fem servir per abaixar la temperatura d'algun aliment o per aturar-ne la cocció.
  2. Cocció suau. Hi ha aliments amb una estructura molt delicada i la temperatura dels quals pot canviar fàcilment, com, per exemple, l'ou (en un flam, una holandesa o una sabaiona) o la xocolata fosa. Al bany maria, es disposa d'un recipient amb aigua i s'hi posa un altre recipient a sobre, la qual cosa provocarà que aquesta calor li arribi indirectament, d'una manera suau i homogènia. També hi ha elaboracions que requereixen coccions prolongades, com els patés o les botifarres fetes de manera artesana, en què el bany maria els permet rebre una calor indirecta que no resseca el producte.
  3. Al buit. Podríem coure el bany maria algun aliment envasat al buit com si és tractes d'un Ronner (temperatura controlada), a casa? La funció del Ronner és proporcionar coccions suaus com ho fa el bany maria, però de manera estable, amb una temperatura controlada per a períodes molt llargs de temps. Es pot fer d'una manera rústica en una inducció i amb l'ajuda d'un termòmetre, però és molt complicat controlar-ne l'estabilitat, per la qual cosa només és aconsellable per a elaboracions molt senzilles. Ara mateix, al mercat ja hi ha màquines per cuinar a casa al buit d'una manera fàcil i assequible.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

16 jul

Vespres al Mercat de la Terra

El Mercat de la Terra Slow Food Barcelona organitza durant el mes de juliol les seves edicions més fresques:...

18 jul

VIII Tasta la Fresca!

Hostaleria de Lleida posa en marxa una nova edició del Tasta la Fresca!, unes jornades gastronòmiques...

20 jul

Biofira L'Ecològica de Solsona 2019

Coincidint amb la Setmana del Medi Ambient, que a Solsona se celebra del 15 al 21 de juliol, la ciutat acull una...

20 jul

Mercat Romà de Guissona 2019

Des de fa 23 anys, Guissona rememora el seu passat romà amb una festa on els visitants tenen l’oportunitat...

gambes 229

SUPER GAMBES. LES ESTRELLES DEL MARISC ESTIUENC

  • Horitzó terrasses
  • La cuina catalana que es reivindica

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto