Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

El decàleg de l'anemone o ortiga de mar

Un marisc escàs i difícil de trobar

Ortigues de mar

Ortigues de mar Getty Images

  1. L’anemone o ortiga de mar és un marisc que viu al mar, amb el peu enganxat a la roca i amb uns tentacles que li surten, de color verdós o lila.
  2. A la peixateria, té un aspecte una mica viscós, però realment és tot una menja, ja que té un gust de mar molt pronunciat.
  3. Les podem adquirir fresques, congelades i precuites, tot i que fresques són difícils de trobar.
  4. Un cop comprades (si són fresques), s’han de rentar molt bé de les restes de sorra i de la bava que puguin tenir, i conservar-les en aigua de mar.
  5. El plat més popular amb anemones es fa a Cadis i es diu 'ortiguilla frita', són anemones passades per farina de cigró i fregides a alta temperatura.
  6. També es poden consumir marinades en vinagre, però fregides és com més preserven el sabor i perden el poder urticant que tenen de vegades.
  7. També es poden consumir en arrossos, truites, tempures, escabetxos o remenats d’ou.
  8. L’origen del consum d’aquest aliment es remunta a Andalusia, a l’època de postguerra, quan la necessitat va fer que passés a formar part del receptari habitual.
  9. És un ingredient escàs, difícil de trobar, i per això es troba molt poques vegades als nostres mercats i restaurants, tot i que hi ha empreses que el subministren online.
  10. Les anemones tenen una textura en boca complexa, molt gelatinosa, un gust molt iodat i una gran similitud amb les algues.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: