Guacamole:
- Mexicà: existeix des dels temps dels asteques i és una de les receptes mexicanes més conegudes arreu del món.
- Alvocat: la base del guacamole és l'alvocat, al qual s'afegeix suc de llimona, xili, coriandre, all i tomàquet, entre altres ingredients, segons el gust de cadascú.
- Xips: es pot fer servir en amanides, però el més habitual és menjar-se'l sucant-hi nachos mexicans.
- Fred: per les seves característiques, el guacamole sempre es menja fred o al natural.
Hummus:
- Oriental: gairebé tots els països de l'Orient Mitjà han convertit l'hummus en un acompanyament imprescindible.
- Cigrons: l'ingredient principal són els cigrons, barrejats amb una pasta de sèsam anomenada tahina, oli, all i suc de llimona.
- Hortalisses: una manera excel·lent de gaudir-ne és sucant-hi bastonets d'hortalisses, com pastanaga i api.
- Calent: normalment, es menja a temperatura ambient, però també es pot escalfar, si us agrada més així.