Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Les dues varietats de tofu que heu de conèixer

El tou versus el dur

Tofu tou

Tofu tou Getty Images

Els comerços cada vegada amplien més el racó de productes vegans. Alguna vegada heu comprat tofu il·lusionats i mentre el fèieu a la planxa se us ha desfet? En aquest article entendreu quin error vau cometre i coneixereu les característiques més destacadades d'aquesta proteïna:

Tofu tou

  • Cotó. En japonès rep el nom de nomen, sinònim de ‘cotó’, per la textura suau, que fa que es desfaci amb facilitat a la boca.
  • Caçó. La textura tova fa que sigui molt semblant al caçó, una espècie de tauró.
  • Mal·leable. És l’ideal per elaborar hamburgueses i mandonguilles, entre altres preparacions, ja que és molt fàcil de manipular.
  • Quallat. Per elaborar-lo es qualla llet de soja. Per tant, és un producte que té molta aigua.

Tofu dur

  • Seda. Així és com es coneix al Japó el kinogoshi, que defineix la seva textura compacta.
  • Carn. Tranquils, és un producte vegà, però és un substitut perfecte de la carn, ja que la textura ens la recorda.
  • Inamovible. Es cuina com una peça per si sola, sense destriar-la. És el tipus de tofu més indicat per cuinar saltat o fregit.
  • Deshidratat. Per fer-lo, després de quallar la soja, es posa en un motlle i es deshidrata amb un pes a sobre.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

28 mai

Cicle de 8 sopars que fan la volta al món

El Restaurant Norai i CUINA organitzen un cicle de 8 sopars per commemorar la primera volta al món per part...

31 mai - 01 jun

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

12 jun

Revolució a la cuina 2020

Aquesta primavera el Mercat de la plaça de Cuba de Mataró us convida a la Revolució a la cuina....

Portada Cuina 240

TORNEM A LA TERRA: EL REBOST AL COSTAT DE CASA

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Xefs a la xarxa

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto