Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Les dues varietats de tofu que heu de conèixer

El tou versus el dur

Tofu, protagonista d'un dels cursos

Tofu, protagonista d'un dels cursos Getty Images

Els comerços cada vegada amplien més el racó de productes vegans. Alguna vegada heu comprat tofu il·lusionats i mentre el fèieu a la planxa se us ha desfet? En aquest article entendreu quin error vau cometre i coneixereu les característiques més destacadades d'aquesta proteïna:

Tofu tou

  • Cotó. En japonès rep el nom de nomen, sinònim de ‘cotó’, per la textura suau, que fa que es desfaci amb facilitat a la boca.
  • Caçó. La textura tova fa que sigui molt semblant al caçó, una espècie de tauró.
  • Mal·leable. És l’ideal per elaborar hamburgueses i mandonguilles, entre altres preparacions, ja que és molt fàcil de manipular.
  • Quallat. Per elaborar-lo es qualla llet de soja. Per tant, és un producte que té molta aigua.

Tofu dur

  • Seda. Així és com es coneix al Japó el kinogoshi, que defineix la seva textura compacta.
  • Carn. Tranquils, és un producte vegà, però és un substitut perfecte de la carn, ja que la textura ens la recorda.
  • Inamovible. Es cuina com una peça per si sola, sense destriar-la. És el tipus de tofu més indicat per cuinar saltat o fregit.
  • Deshidratat. Per fer-lo, després de quallar la soja, es posa en un motlle i es deshidrata amb un pes a sobre.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: