Els comerços cada vegada amplien més el racó de productes vegans. Alguna vegada heu comprat tofu il·lusionats i mentre el fèieu a la planxa se us ha desfet? En aquest article entendreu quin error vau cometre i coneixereu les característiques més destacadades d'aquesta proteïna:
Tofu tou
- Cotó. En japonès rep el nom de nomen, sinònim de ‘cotó’, per la textura suau, que fa que es desfaci amb facilitat a la boca.
- Caçó. La textura tova fa que sigui molt semblant al caçó, una espècie de tauró.
- Mal·leable. És l’ideal per elaborar hamburgueses i mandonguilles, entre altres preparacions, ja que és molt fàcil de manipular.
- Quallat. Per elaborar-lo es qualla llet de soja. Per tant, és un producte que té molta aigua.
Tofu dur
- Seda. Així és com es coneix al Japó el kinogoshi, que defineix la seva textura compacta.
- Carn. Tranquils, és un producte vegà, però és un substitut perfecte de la carn, ja que la textura ens la recorda.
- Inamovible. Es cuina com una peça per si sola, sense destriar-la. És el tipus de tofu més indicat per cuinar saltat o fregit.
- Deshidratat. Per fer-lo, després de quallar la soja, es posa en un motlle i es deshidrata amb un pes a sobre.