CUINA.CAT
02/12/2020En un món que es caracteritza per ser una voràgine de rapidesa i immediatesa, a vegades no disposem de molt de temps per a l'àmbit culinari. Aquesta absència de dedicació se substitueix amb elements ultraprocessats com llaunes o pots de conserva que, a més de facilitar la seva manipulació a l'hora de preparar un menú, també, com bé indica el seu nom, ens ajuda a mantenir els ingredients al rebost durant més temps. Malgrat això, la paraula 'processat' s'ha guanyat una certa impopularitat (força merescuda, la veritat) per la gran quantitat de sucres afegits, farines refinades i olis vegetals refinats que s'incorporen a la conserva per tal que trigui més a fer-se malbé. Tot i així, s'ha d'assenyalar que podem trobar processats bons al supermercat, des de llaunes de tonyina fins a iogurts que si es troben a la nostra dieta habitual és perquè s'ha demostrat que són saludables per a l'organisme. Us ho expliquem!
Conserves de peix
Amb tot el procés industrial que pateixen la majoria d'aliments, és difícil trobar al supermercat uns ingredients naturals i saludables. No obstant això, les bones conserves es poden distingir fàcilment si es coneixen les claus fonamentals per diferenciar-les de les conserves dolentes:
Conserves
Com ja s'ha esmentat, no totes les conserves processades són dolentes. Hi ha molts aliments en els quals s'indica que han estat processats i, arran d'això, els evitem sense saber que en realitat són saludables. Us donem una llista d'aliments processats bons per a l'organisme, tant en conserva com envasats amb altres mètodes, tot i que us recomanem que mireu sempre l'etiqueta, perquè potser els afegeixen elements no desitjats.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: