Troba la teva recepta

Els diferents tipus de maduixes

Tot sobre el fruit vermell més llaminer

Maduixes

Maduixes

Són fruits efímers que ofereixen el seu millor sabor quan són madurs, acabats de collir, per la qual cosa no suporten bé l’emmagatzematge i es conserven molt pocs dies en condicions òptimes de consum. Són poc calòriques, antioxidants i aporten un alt contingut de vitamina C i fibra. A més a més, netegen i purifiquen l’organisme.

Existeixen diferents tipus de maduixa. Per distingir cada varietat ens servim dels diminutius i dels augmentatius: maduixetes, maduixes i maduixots. Tot i que en el fons totes són la mateixa fruita, cada una té aplicacions diferents.

  • Maduixetes. Les maduixes més petites de totes, de la mida d’un cigronet, s’han de collir de manera molt curosa i, encara que quan maduren són vermelles, inicialment tenen un color rosat. La varietat més preuada s’anomena Reine des Vallées. Tot i que són fruits d’origen silvestre –el seu hàbitat natural són els boscos d’alta muntanya–, les que es venen al mercat són de cultiu i tenen una mida més grossa.
  • Maduixes. Les maduixes tradicionals de casa nostra –és a dir, les varietats típiques del Maresme– tenen un color vermell més clar, són més perfumades, menys dures, més gustoses i més rodones que els maduixots. Són exclusivament de conreu i, de fet, són el resultat de l’encreuament de diverses espècies de maduixetes. Un cop collides, es conserven en condicions durant 4 o 5 dies.
  • Maduixots. De la mida d’una pruna, són les varietats més comercialitzades actualment, perquè al camp són les més rendibles i fora de la maduixera tenen molta resistència –es conserven bé durant una setmana. Tenen l’origen en la hibridació de la varietat de silvestres europees amb varietats americanes. La seva carn potser és menys gustosa que la de les varietats més petites, però en canvi és més ferma.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 mai

(R)Evolució a la cuina: la revolució líquida

Revolució a la cuina! La nostra vida diària s'ha vist envaïda per les presses i la manca de temps,...

24 mai

Taller 'La cucina italiana del risotto'

La cuina italiana atreu tot tipus de mirades pel seu sabor i meticulositat en cada plat. És ben conegut que...

25 mai

III Cursa de la Cervesa

Torna la Cursa de la Cervesa, un esdeveniment organitzat per Cervesa del Montseny, una marca artesana de referència...

25 mai

Orien-tast 2019

Vins i Camins ens porta, un any més, una iniciativa en la qual l'objectiu és gaudir de la natura, de...

Portada 228 Neta

UNIVERS PINTXO. TOT EL QUE CAP EN UNA BROQUETA!

  • Viatge al sud-est asiàtic
  • El bon temps s'instal·la a les taules del jardí

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto