POL LEIVA
07/04/2015Curta, llarga, fresca, seca, amb ou o sense, freda o calenta… la pasta és un dels aliments més versàtils que tenim a mà. Ve de gust en amanides, freda, i les mil combinacions possibles serveixen per preparar un primer plat com un plat únic equilibrat i alimentós. A banda de la qualitat de la farina utilitzada i d’un bon procés d’elaboració, el quid de la qüestió és la cocció. Fins no fa gaire a Catalunya es menjava excessivament cuita, però el sabor de la pasta s’aprecia molt més si es cou com cal, és a dir, al dente. Des de sempre aquest ha estat objecte de polèmiques; de fet, mai podrem arribar a conèixer la fórmula de cada 'mamma' perquè totes tenen el seu secret personal per coure-la. Però el que sí que sabem segur és que, per a elles, la pasta és un assumpte molt seriós i envoltat d'una tradició mil·lenària.
Macarrons crus / Thinkstock
Preparació de la pasta / Thinkstock
Espaguetis a la bolonyesa / Thinkstock
Diversos tipus de pasta / Thinkstock
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: