Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Espiralitzador de verdures

L'estri que no pots oblidar!

Zoodles de carbassó

Zoodles de carbassó

L'espiralitzador és un estri de cuina que serveix per fer nous talls i formes diferents i divertides a diferents hortalisses, verdures i fruites. En trobareu tant d’elèctrics com de manuals, n'hi ha de més complexos, amb diferents opcions de tall, i d’altres de més senzills, però tots resulten ben útils.

  1. QUÈ ÉS? Un espiralitzador de verdures és un estri de cuina que s'ha creat amb la finalitat d’aconseguir nous talls i formes diferents i divertides per a les hortalisses. 
  2. AMB QUÈ ES FA SERVIR? Podem fer-ho servir per tallar qualsevol tipus de verdura o fruita? No, aquest tipus d’estri necessita uns vegetals o unes fruites que tinguin una estructura amb certes característiques: dura i llisa, i amb poca aigua, cosa que ens permeti un tall precís. Són ideals, per exemple, la pastanaga, la remolatxa, el cogombre, el nap, el carbassó i la patata. Hi ha vegetals que, per la forma o l'estructura, no permetrien aquests talls, com el bròquil, els vegetals de fulles, el tomàquet i la majoria de les fruites sucoses o molt madures.
  3. MODELS. Quins hi ha als mercats? Són espiralitzadors elèctrics, manuals? En trobareu tant d’elèctrics com de manuals, n'hi ha de més complexos, amb diferents opcions de tall, i d’altres de més senzills.
  4. AVANTATGES. Quins avantatges tenim si tallem les verdures amb l'espiralitzador? Per a què el podem fer servir a l'hora de cuinar? L'avantatge principal és aconseguir talls nous i seductors, que fan els plats visualment més bonics: una amanida queda més vistosa i desitjable amb diferents talls i colors. O un saltat al wok de vegetals variats, tant de color com de tall. 
  5. USOS. Es poden recrear diferents talls i formes amb els mateixos vegetals, com és el cas d'aquesta recepta de caneló, on s'ha fet servir un espiralitzador.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: