Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Guia per aprofitar al màxim la magrana

Aprèn a comprar, desgranar i conservar aquesta fruita

22/09/2021

Per les seves propietats nutricionals, la magrana és una fruita molt saludable, sobretot per a aquelles persones que volen aprimar-se, són diabètiques o pateixen hipertensió arterial. Aquesta fruita ha conquerit els receptaris dolços, salats i fins i tot les cartes de cocteleries, etc. Tanmateix, la millor manera de menjar-la segueix essent menjar gra a gra cadascuna de les llavors recobertes de polpa dolça i sucosa. Per això, la magrana és molt gustosa, però un altre motiu per consumir aquesta fruita és que .... és afrodisíaca! Des de temps antics, s'ha relacionat amb l'amor i la sexualitat pel seu interior seductor i lasciu. A continuació us guiarem sobre com comprar, desgranar i conservar aquesta fruita per tal que pugueu gaudir-la al màxim, sobretot ara que n'és temporada!

01 Magranes a l'arbre

Magranes a l'arbre Thinkstock

Com comprar-la al mercat

Seleccionar una magrana és difícil, ja que no podem veure l'estat de l'interior de la fruita. Però si seguiu aquests passos, segur que no us equivocareu escollint-la!

  • Primer de tot, fixeu-vos en les magranes amb una pela de color intens i brillant.
  • Tot seguit, observeu la forma, com més quadrades siguin, més madures estaran, ja que les llavors seran plenes de polpa. 
  • Ara reviseu que sigui ben ferma i no tingui parts toves, ja que podria ser senyal que aquesta fruita ha resultat malmesa.
  • Finalment, comproveu el pes de la fruita. No cal pesar-la a la balança, simplement agafeu dues magranes que compleixin la condició anterior, compareu-les i decanteu-vos per la més pesada.
02 L'interior de la magrana, ple de granes

L'interior de la magrana, ple de granes Thinkstock

Com pelar la magrana

Hi ha dues maneres de desgranar les magranes:

  • Una fórmula d'extreure els grans de la magrana consisteix a fer un tall a la pell. Amb aquest tall, podreu buidar fàcilment la magrana pressionant la pell amb les mans. Els grans aniran caient dins el bol.
  • L'altra opció consisteix a tallar amb un ganivet la magrana per la meitat, recolzar-la sobre un got de diàmetre similar i buidar-la gràcies als cops secs i suaus d'un estri de cuina, com per exemple la mà d'un morter.

Una vegada extrets els grans de la magrana amb els dos mètodes més habituals que us hem explicat, ja podeu menjar-vos els fruits sols, cuinar-los o conservar-los.

03 Com conservar la magrana

Com conservar la magrana Thinkstock

Com conserva-la

El mètode de conserva varia en funció de si heu desgranat la magrana o no. En cas que vulgueu conservar-la sencera, a la nevera aguantarà bé 2 mesos, i en un lloc fresc i sec pot dura prop d'1 mes. Si ja l'heu desgranat, poseu els grans en una bossa de plàstic o en un recipient hermètic i consumiu-los com a màxim en 5 dies. Finalment, també podeu optar per congelar els grans. Simplement us heu d'assegurar que són ben secs abans de posar-los en una bossa dins el congelador, ja que si no s'enganxaran. Recordeu que es conservaran fresques 1 any.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: