Troba la teva recepta

Decàleg per comprar els millors llagostins

CUINA.CAT

13/12/2018
Llagostins

Llagostins Thinkstock

  1. Ha de ser fresc i de temporada.
  2. Descarteu els ‘Penaeus vannamei’, els ‘Tigris’, els ‘Japonicus’ i totes les espècies que no siguin ‘Penaeus kerathurus’.
  3. Eviteu els que no estiguin pescats al nostre litoral. Els d’importació (de l’Equador i el Perú) són la causa de desastres mediambientals als països d’origen.
  4. Si put i fa fortor o té un aspecte somort, gireu cua.
  5. Fresc, el llagostí ha de tenir un color brillant i clar, amb vetes marronoses i la bandera republicana –lila, vermell i un toc groguenc– marcada a la cua.
  6. Si podeu triar, quedeu-vos els exemplars més molsuts, de 12 a 15 cm.
  7. Sempre és millor comprar-los al natural i coure’ls a casa.
  8. Sí, són cars: entre 35 i 50 €/kg, encara que poden arribar fins als 70 €/kg.
  9. Consumiu-los en 24 hores.
  10. No espereu a Nadal per menjar-los!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

19 gen

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

19-20 gen

Festa de Sant Antoni d'Alcanar 2019

Alcanar és un dels molts municipis catalans que celebren la seva festa per Sant Antoni. El cap de setmana...

20 gen

Fira del Fesol 2019

A Catalunya, per Sant Antoni se celebren moltes fires, i una de les més destacades és la de Santa Pau,...

20 gen

Festa de l’Oli i l’Oliva 2019

Al gener, Ullastrell celebra una festa amb tota mena d’activitats al voltant del món de l’oli...

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto