Troba la teva recepta

Decàleg per comprar els millors llagostins

CUINA.CAT

13/12/2018
Llagostins

Llagostins Thinkstock

  1. Ha de ser fresc i de temporada.
  2. Descarteu els ‘Penaeus vannamei’, els ‘Tigris’, els ‘Japonicus’ i totes les espècies que no siguin ‘Penaeus kerathurus’.
  3. Eviteu els que no estiguin pescats al nostre litoral. Els d’importació (de l’Equador i el Perú) són la causa de desastres mediambientals als països d’origen.
  4. Si put i fa fortor o té un aspecte somort, gireu cua.
  5. Fresc, el llagostí ha de tenir un color brillant i clar, amb vetes marronoses i la bandera republicana –lila, vermell i un toc groguenc– marcada a la cua.
  6. Si podeu triar, quedeu-vos els exemplars més molsuts, de 12 a 15 cm.
  7. Sempre és millor comprar-los al natural i coure’ls a casa.
  8. Sí, són cars: entre 35 i 50 €/kg, encara que poden arribar fins als 70 €/kg.
  9. Consumiu-los en 24 hores.
  10. No espereu a Nadal per menjar-los!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

27 jun

Cicle de Sopars 'El Peix a la Cuina Mediterrània'

El Museu Marítim de Barcelona, juntament amb el restaurant Norai, la cooperativa Cap a mar, la revista CUINA...

28 jun

Subhasta cantada de peix al Masnou

La subhasta cantada de peix és un dels sistemes de comercialització més antics. Els pescadors de...

29 jun

XIV Mercat del Préssec d'Ordal

Sant Pau d'Ordal torna a celebrar a la plaça de Subirats una nova edició del Mercat del Préssec...

29 jun

VI Eclipsi de Garnatxa Blanca

La Denominació d'Origen Terra Alta proposa donar la benvinguda a l'estiu amb una experiència gastronòmica...

gambes 229

SUPER GAMBES. LES ESTRELLES DEL MARISC ESTIUENC

  • Horitzó terrasses
  • La cuina catalana que es reivindica

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto