Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Maca, una arrel andina

Us donem a conèixer un aliment que prové de les zones més altes de Bolívia i el Perú

Exemplars de 4 maques, les arrels andines

Exemplars de 4 maques, les arrels andines Pedro Truffi / GETTY IMAGES

  1. QUÈ ÉS? La maca és una arrel que s'infla quan creix i es converteix en un tubercle que té forma de pera, i que es desenvolupa gràcies a una climatologia molt especial: raigs solars de gran intensitat, baixes temperatures i altitud. El color pot variar entre blanc, vermellós, marró fosc, gris o groc.
  2. UNA FAMA SALUDABLE. Actualment, la maca ha adquirit una gran fama per l'originalitat d’on creix i per unes propietats extraordinàries que se li atribueixen: és molt vigoritzant, ajuda a enfortir el sistema immune debilitat i afavoreix la lluita contra les malalties respiratòries i el dolor articular. Així mateix, ajuda a reduir els trastorns menstruals i els de la menopausa. També és un afrodisíac reconegut i ajuda a augmentar la fertilitat, la memòria i les habilitats d'aprenentatge.
  3. CONSUM. La maca es comercialitza en pols o bé en càpsules. Podem dissoldre-la en un suc, afegir-la a una salsa per a amanides o en salses per a carn o peix, purés i cremes. Els tubercles frescos s'assequen al sol, al voltant d'una setmana. La pols seca de maca es pot mantenir uns dos anys en un lloc sec i fosc. Al lloc d’origen també bullen el tubercle per fer-ne suc, i la part aèria de la planta es pot menjar, crua o cuita.
  4. PREVENCIÓ. Tot i que no s'han pogut percebre efectes negatius pel fet de prendre maca, els experts defensen que mai no s'ha d'abusar de cap producte, ni conegut, ni desconegut. Abans d’incorporar-lo en la nostra dieta, cal consultar-ho a una persona especialitzada.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: