Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Nous, un remei per al cor i el cervell

Amb aquest gust amarg i dolç, és un ingredient que té cabuda en tot tipus de receptes

18/05/2021

La nou es conrea de Califòrnia a Pequín, i a Europa es creu que la van introduir els romans, tot i que al nostre país existeixen vestigis de la seva existència en restes de la època paleolítica. Tenen fama de ser gairebé perfectes pels nombrosos beneficis per a la salut, però, tot i així, també cal menjar-ne amb moderació perquè són molt calòriques.

01 Nous

Nous

Títol de prova

La nou es conrea de Califòrnia a Pequín, i a Europa es creu que la van introduir els romans, tot i que al nostre país existeixen vestigis de la seva existència en restes de la època paleolítica. Tenen fama de ser gairebé perfectes pels nombrosos beneficis per a la salut, però, tot i així, també cal menjar-ne amb moderació perquè són molt calòriques.

02 Remei

Remei

Remei per a molts mals

Antigament explicaven que la forma de cervell que té la nou ens indicava que era un aliment que afavoria la nostra intel·ligència, i, tot i que no és exactament així, aquest fruit sec conté un alt grau d’olis essencials que ajuden a prevenir les malalties neurodegeneratives.

La nou també té associats altres beneficis com la millora de la salut cardiovascular, gràcies al seu alt contingut en àcids grassos omega-3, una substància que ajuda a reduir els nivells de colesterol a la sang.

A més, la nou, és ideal per matar la sensació de gana, i, en contenir serotonina, produeix una sensació de calma i ens relaxa.

03

Una nou per a cada lloc de procedència

Hi ha diversos tipus de nous. Es conreen sobretot a Califòrnia i a la Xina, i també són molt conegudes les del Brasil, les de Macadàmia i les de cedre. La varietat de casa nostra prové de les llavors de l’espècie europea ‘Juglans Regia’.

04

Aneu amb compte!

Tot i les seves propietats, les nous tenen un valor energètic elevat i convé no abusar-ne. Per beneficiar-vos del seu valor nutritiu, més val que no les coeu directament, ja que amb la cocció els greixos es tornen tòxics.

05 Ingredient de molts plats

Ingredient de molts plats

Un ingredient per a molts plats

Les nous les podem comprar senceres, pelades, a trossos o en pols, i fins i tot hi ha olis fets a base de nous. Sempre és millor adquirir-les amb closca perquè es conserven millor i no perden tant de sabor.

Les podem menjar crues per picar i afegides a una amanida, a la pasta i també com a ingredient per a un pastís –com el ‘brownie’–, una salsa – la ‘intxaursalsa’– , unes galetes o un gelat. A Catalunya tenim un licor molt típic fet amb nous verdes, la ratafia.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

Aquesta setmana

26 jun

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada Cuina 250

DESCOBRIM ELS 20 XEFS DE LA CUINA CATALANA QUE VE

  • Tendències
  • Carme Ruscalleda i Raül Balam

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 44,50€ (25% descompte)

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto