Troba la teva recepta

Quatre consells a tenir en compte a l’hora de tractar la carn crua

Són àpats frescs, però poden portar problemes si no es conserven adequadament!

22/07/2019

La carn crua no agrada a tothom, ja sigui pel gust, per tabús culturals o per la por de possibles infeccions. Cal tenir en compte que els paràsits i els bacteris que hi pot haver a la superfície de la carn (desapareixen a partir d’una cocció a 70 ºC) poden contaminar-la en tallar-la o picar-la. Per tant, no tan sols necessitarem un bon producte, sinó també un tractament i una higiene especialment curosos. 

Cal conèixer les precaucions de la carn crua, sobretot, a l'estiu. Durant aquesta època, les temperatures elevades fan que la creació i desenvolupament de les bactèries sigui molt més ràpida. En altres paraules, la carn pot tenir més o menys bactèries segons la temporada de l'any. D'aquesta manera, s'ha d'anar amb molt de compte durant els mesos de més calor.

Carn crua / Thinkstock

Carn crua / Thinkstock

Conservar la carn en bon estat

  1. A la nevera, no guardeu la carn crua barrejada amb carn cuita, ni la hi mantingueu més de dos o tres dies.
  2. Guardeu-la a trossos grans. Com més talls tingui la peça, menys temps es conservarà en bon estat.
  3. Talleu la peça de carn a mà i a l’últim moment, amb les mans i els estris ben nets.
  4. Fora del fred, la carn es manté en bon estat només unes dues hores. La carn picada es fa malbé més ràpidament.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

14-16 feb

Jornades de Peix i de Sa Perdiu 2020

Menorca celebra, al febrer, dues jornades gastronòmiques que són l’excusa ideal per acostar-vos...

16 feb

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

17 feb

Viatge gastronòmic per la Xina i el Japó Nou 2020

Els dilluns 10, 17, 24 i 2 de març es durà a terme un conjunt de tallers de cuina asiàtica. A càrrec...

17 feb

Taller 'Pop roquer i pop blanc'

El dilluns 17 de febrer, de 18.30 a 21.30 h, es farà un taller sobre el pop, un dels animals marins més...

Portada Cuina 236

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL EL NOU MITJÀ MULTIMEDIA APART + ULLERES VR

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto