La carn crua no agrada a tothom, ja sigui pel gust, per tabús culturals o per la por de possibles infeccions. Cal tenir en compte que els paràsits i els bacteris que hi pot haver a la superfície de la carn (desapareixen a partir d’una cocció a 70 ºC) poden contaminar-la en tallar-la o picar-la. Per tant, no tan sols necessitarem un bon producte, sinó també un tractament i una higiene especialment curosos.
Cal conèixer les precaucions de la carn crua, sobretot, a l'estiu. Durant aquesta època, les temperatures elevades fan que la creació i desenvolupament de les bactèries sigui molt més ràpida. En altres paraules, la carn pot tenir més o menys bactèries segons la temporada de l'any. D'aquesta manera, s'ha d'anar amb molt de compte durant els mesos de més calor.
Carn crua / Thinkstock
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: