Troba la teva recepta

Quatre consells a tenir en compte a l’hora de tractar la carn crua

Són àpats frescs, però poden portar problemes si no es conserven adequadament!

22/07/2019

La carn crua no agrada a tothom, ja sigui pel gust, per tabús culturals o per la por de possibles infeccions. Cal tenir en compte que els paràsits i els bacteris que hi pot haver a la superfície de la carn (desapareixen a partir d’una cocció a 70 ºC) poden contaminar-la en tallar-la o picar-la. Per tant, no tan sols necessitarem un bon producte, sinó també un tractament i una higiene especialment curosos. 

Cal conèixer les precaucions de la carn crua, sobretot, a l'estiu. Durant aquesta època, les temperatures elevades fan que la creació i desenvolupament de les bactèries sigui molt més ràpida. En altres paraules, la carn pot tenir més o menys bactèries segons la temporada de l'any. D'aquesta manera, s'ha d'anar amb molt de compte durant els mesos de més calor.

Carn crua / Thinkstock

Carn crua / Thinkstock

Conservar la carn en bon estat

  1. A la nevera, no guardeu la carn crua barrejada amb carn cuita, ni la hi mantingueu més de dos o tres dies.
  2. Guardeu-la a trossos grans. Com més talls tingui la peça, menys temps es conservarà en bon estat.
  3. Talleu la peça de carn a mà i a l’últim moment, amb les mans i els estris ben nets.
  4. Fora del fred, la carn es manté en bon estat només unes dues hores. La carn picada es fa malbé més ràpidament.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

21 ago

Cicle Biblioteques amb DO Terra Alta

Torna per setena vegada el cicle cultural i vitivinícola Biblioteques amb DO Terra Alta, un projecte que pretén...

22 ago

VIII Tasta la Fresca!

Hostaleria de Lleida posa en marxa una nova edició del Tasta la Fresca!, unes jornades gastronòmiques...

23 ago

Contalles del Delta

El delta de l’Ebre és un territori singular que amaga indrets i moments màgics. Un dels seus tresors...

24 ago

XIV Mercat del Préssec d'Ordal

Sant Pau d'Ordal torna a celebrar a la plaça de Subirats una nova edició del Mercat del Préssec...

Portada 230 Neta

BUONA SICILIA! EL MENÚ MÉS MEDITERRANI DE L'ESTIU

  • Els sabors de Palma
  • Un menjador senyorial obert a tothom

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto