Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Sushi per a tothom

Quatre tipus de sushi per fer a casa

17/06/2021

Us agrada el sushi? Alguns direu “sí!”, però sabem que d’altres direu un “no” en rotund perquè el sushi, com ja sabreu, porta peix cru. Trencarem mites dient-vos que no tot el sushi és així, que n’hi ha que porta marisc bullit, peix fumat i, fins i tot, hi ha varietats per a ovovegetarians i vegans. També dir-vos que aconseguir cuinar un bon sushi és molt difícil, ja que al Japó es considera tot un art i els cuiners es preparen anys i anys per enfrontar-se primer amb l’arròs i desprès amb el peix. Però no és impossible. 

Taula variada de sushi / Thinkstock

Taula variada de sushi / Thinkstock

Tipos de sushi i els seus ingredients

  • Makizushi (norimaki o maki): la varietat més estesa. Consisteix en rotllets d’arròs amanit amb sucre i vinagre, embolcallat amb alga nori. Podeu farcir els makis amb el que vulgueu, imaginació al poder, però sol incloure peix i/o vegetals. Si els ingredients són tallats en petits cubs i queda un rotllet prim que es pot menjar d’un mos, s’anomena ‘hosomaki’; si, en canvi, és gruixut i necessiteu més d’un mos per menjar-lo, s’anomena ‘futomaki’. Si l’arròs va per fora i l’alga per dins (i opcionalment recobert de sèsam o ous de salmó), s’anomena ‘uramaki’. Un exemple d’uramaki és el California roll, sorgit als Estats Units.
  • Nigirizushi (nigiris): Els filets de peix o marisc es col·loquen sobre una peça d’arròs de forma allargada, com si es tractés d’una croqueta. És usual acompanyar aquest tipus de sushi amb ventresca de tonyina, calamar, gamba, truita japonesa o anguila a la graella.
  • Temakizushi (temakis): per a aquells que no tingueu temps de muntar els rotlles d’arròs, aquí teniu una versió més informal que s’acaba a taula i que, a més, permet personalitzar cada temaki. Els ingredients se serveixen per separat, i l’alga nori, amb l’arròs a sobre, fa de paperina per embolcallar els ingredients. Recomanem hortalisses tallades molt fines i llagostins cuits o peix.
  • Gunkanzushi (amb forma de vaixell cuirassat): Consisteix en una base d’arròs amb l’ingredient principal a sobre, i alga nori embolcallant-ho tot perquè no es desfaci. Normalment a sobre de l’arròs es posen ingredients que, per la seva consistència, no són adequats per als makis o nigiris, com per exemple garoines i ous de salmó.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

Aquesta setmana

26 jun

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada Cuina 250

DESCOBRIM ELS 20 XEFS DE LA CUINA CATALANA QUE VE

  • Tendències
  • Carme Ruscalleda i Raül Balam

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 44,50€ (25% descompte)

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto