Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Quines són les diferències entre la carbassa d'estiu i la d'hivern?

Us expliquem com identificar-les i els factors per tenir en compte la seva qualitat

14/07/2021
Carbassa d'hivern

Carbassa d'hivern Thinkstock

Carbassa d'estiu

La trobem de juliol a agost. Varietat de pell clara i fina i de llavors toves. Té un període de conservació més curt que la d'hivern. En aquesta varietat hi trobem carbasses com la 'botonera', de color blanc, groc o verd. La carbassa 'espagueti', de color groc. I la carbassa 'rondín', de pell taronja i carn blanca. A l'hora de comprar-la, és preferible escollir-ne una de mida mitjana, ja que les grans tenen la carn més amarga. La carbassa ha de ser tendra però ferma i ben desenvolupada. Les més tendres són les que tenen la pell brillant, molt suau i no excessivament dura. D'altra banda, si la carbassa és molt pesada, sense brillantor i de pell dura o àspra, convé refusar-la, símptoma de carn eixuta. En tenir la pell més fina, aquesta és apta per menjar-la, on es troben la majoria dels nutrients. Aquesta varietat tendeix a tenir un gust més amarg.

Carbassa d'hivern

La d'hivern és la varietat més dolça, però més seca que la d'estiu, amb menor contingut d'aigua i pell més gruixuda. Es conserva durant més temps, gràcies a la seva pell gruixuda. Dins aquest grup hi trobem la carbassa 'banana', la de 'cidra', de polpa gelatinosa i un intens color groc, i la 'confitera' o la cabell d'àngel, de forma i color variables, d'on s'obté el cabell d'àngel, molt emprat com a farciment en el món dolç. Si el que voleu comprar és una carbassa d'hivern, els criteris de qualitat són diferents. S'aconsella escollir les carbasses ben madures i de pell gruixuda. A més, és preferible comprar les que siguin pesades en relació amb la seva mida. De la mateixa manera, refuseu els exemplars que tinguin la pell suau, indicador que la carbassa no és suficientment madura. Les d'hivern tenen una vida útil més llarga que les d'estiu, en tenir una proporció d'aigua més baixa. La carbassa d'hivern és més dolça que la d'estiu.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada 251

AQUEST ESTIU, MENJA'T EL COCO!

  • Tot el que us cal per ser 'foodies' de debò
  • Kenya Nakamura i Anna Perayre

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 44,50€ (25% descompte)

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto