Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Quins beneficis té el gaspatxo?

Beure'n a l'estiu només té avantatges

11/06/2021

Amb la calor vénen molt de gust les sopes fredes i plats lleugers. Però, què me'n dieu d'un bon gaspatxo? El gaspatxo és una sopa freda amb ingredients com oli d'oliva, pa, vinagre, tomàquet, cogombre, pebrot, ceba i all. Tot i això, cadascú adapta la recepta al seu gust. N'hi ha que hi afegeixen meló, síndria, alvocat o, fins i tot, remolatxa. 

El gaspatxo és conegut pel sabor i la frescor que aporta, però també, pels múltiples beneficis que té. A continuació us expliquem quins. 

01 Gaspatxo

Gaspatxo

Evita la hipertensió arterial

La hipertensió arterial és una patologia que en molts casos deriva en infarts i problemes cardiovasculars, ictus o insuficiències renals. Consumir gaspatxo permet controlar aquesta pressió arterial i disminuir el risc de patir algun d'aquests problemes. 

 

02

Augmenta les defenses

L'all és un ingredient bàsic d'aquesta recepta; així doncs, podem dir que el gaspatxo augmenta les defenses contra els bacteris i els virus.  

03

Ens hidrata

Diem que el gaspatxo ens hidrata, ja que és una beguda isotònica que conté un elevat percentatge d'aigua i sals minerals. A més, si ens mantenim hidratats, disminueix la sensació de cansament, digerim més bé els aliments i millorem el rendiment del nostre cos. 

 

04

Ajuda a conservar el bronzejat

El gaspatxo conté carotens que ens activen la melanina de la pell. Això permet mantenir el bronzejat durant més temps i protegir-nos de l'acció del sol. 

 

05

Ajuda a disminuir de pes

El gaspatxo és baix en calories, però alhora és molt nutritiu. A més, té propietats sadollants i és ric en fibra, la qual cosa ajuda al trànsit intestinal i elimina toxines. 

 

06

Alenteix l'envelliment

Gràcies a les seves propietats antioxidants, com la vitamina C o els licopens, el gaspatxo és un bon remei contra les arrugues i les taques de la pell que solen aparèixer amb l'edat. 

 

07

Preveu refredats

A l'estiu patim canvis de temperatura bruscs i això ens pot portar a refredar-nos. El gaspatxo conté vitamines A, E i C gràcies al pebrot i el tomàquet. Així doncs, després de beure gaspatxo, el nostre cos queda protegit davant d'aquesta infecció. 

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 277

TERRINES. EL CLÀSSIC QUE TORNA

  • Plats del mes
  • Jo Baixas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto