La cuina raw és una forma d'alimentació i un estil de vida basat a consumir aliments crus, també s’anomena cuina sense foc. Amb aquest mètode, es busca crear una forma de vida responsable, conscient i en harmonia amb la natura, sense patiment animal.
- AVANTATGES i INCONVENIENTS
En la cuina raw, els aliments conserven al màxim la qualitat dels nutrients, que, de la manera convencional, queden minvats quan la cocció puja la temperatura interna per sobre dels 45 °C. A partir d'aquesta temperatura, els compostos que formen els aliments comencen a perdre les propietats, especialment els enzims i les vitamines. A més, els vegetals són una gran font de nutrients de qualitat i, d'acord amb aquest estil, es busca que aquests s'hagin produït de manera sostenible i ecològica. Tot això és un cúmul de beneficis per al cos, la salut i l'entorn. L'inconvenient de la cuina raw és que no és un estil que tothom pugui seguir, perquè aquest tipus de dietes requereixen un canvi molt extrem en l'alimentació, cal tenir en compte que són dietes que han de controlar i guiar metges especialistes en nutrició.
- VEGANA
En aquesta filosofia de vida, l'alimentació és vegana. Se solen menjar fruites, verdures, fruita seca, llavors, grans germinats... I també aliments com algues marines, pols de garrofa, oli d'oliva de primera premsada en fred i certes espècies i condiments. Són ingredients sencers, crus, orgànics i en l'estat natural, que venen directament de la natura i es conreen de manera sostenible. A la cuina tradicional també han existit sempre plats en què els ingredients es mengen crus o sense cap cocció addicional, encara que no són sempre totalment vegetals i també es combinen amb proteïna d’origen animal.
- TÈCNIQUES
La possibilitat de tècniques culinàries poden ser els fermentats, els confitats, els marinats, els talls divertits, els triturats... Podem jugar amb les textures, les formes i la bellesa visual dels colors dels aliments.