Troba la teva recepta

Síndria: com diferenciar-ne les varietats

Aquesta fruita aquosa -el 93% és aigua!- pertany a una família nombrosa, però als nostres mercats trobareu aquests quatre tipus

CUINA.CAT

28/06/2017
Talls de síndria de pell fosca

Talls de síndria de pell fosca Thinkstock

Síndria de pell fosca

És la síndria autòctona, la de tota la vida. La forma esfèrica, el color verd fosc quasi negre de la pell i una polpa dolça i d’un vermell intens són les seves senyes d’identitat. També podem trobar varietats similars de pell fosca d’origen americà, encara que es cultiven des de fa uns quants anys arreu del Mediterrani. La varietat més coneguda és l’anomenada comercialment Sugar Baby.

Síndria ratllada

Síndria ratllada Thinkstock

Síndria ratllada

Té la pell jaspiada, d’un verd esgrogueït amb bandes longitudinals més fosques, i destaca per les seves dimensions. Té la polpa rosada o de color vermell clar i té gust dolç. No és del tot esfèrica i n’hi ha d’allargades –aquestes són més pròpies d’Amèrica del Sud.

Síndria de polpa groga

Síndria de polpa groga Thinkstock

Síndria de polpa groga

Exteriorment té la pell de color verd clar amb franges de verd fosc. Però si hi ha una cosa que diferencia aquesta síndria de les altres és, sense cap mena de dubte, el color groc ataronjat de la polpa. Se l’anomena també síndria 'ananàs', ja que la carn de la pinya (o ananàs) és d’un color semblant. A casa nostra es coneix des de fa poc i la podem trobar esporàdicament als mercats els mesos de juny, juliol i agost. Encara que a Àsia és molt popular, aquí té poca acceptació, potser per la seva raresa i perquè té poc sucre i, per tant, no resulta gaire gustosa.

Talls de síndria sense llavors

Talls de síndria sense llavors Thinkstock

Síndries sense llavors

Les fruites i les verdures sorgides d’encreuaments i manipulacions per tal d’evitar les llavors –per a alguns– incòmodes s’han fet un lloc en els nostres mercats. Les síndries no en són una excepció. Exteriorment no hi ha cap diferència, però la polpa és vermella i sense llavors. També hi ha una varietat mini sense llavors, de petites dimensions –la meitat– i pensada especialment per a ús individual.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

21 nov

Cava Sound 2019

Arriba el Cava Sound, el festival que reuneix cava i música en directe en un ambient únic. El 21 de novembre,...

22 nov

Tallers de tardor del cicle gastronòmic (R)EVOLUCIÓ A LA CUINA

Aquesta tardor, el Mercat de la Plaça de Cuba us convida a fer la revolució a la cuina. Amb quatre activitats...

23 nov

VI Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls

Amb l’objectiu de reivindicar l’autèntica calçotada i la cuina del calçot, l’Ajuntament...

22-23 nov

Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià 2019

D’aquí a tres anys tindrà lloc la commemoració del 500è aniversari de l’estada...

Portada Cuina 233

VIETNAM. L'ÚLTIM SECRET DEL REBOST ASIÀTIC

  • Panellets d'autor
  • Rosa Vallespí

UN ANY DE CUINA PER 19,90€ I DE REGAL LA REVISTA APART

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto