Troba la teva recepta

Tipus de pomes

Totes les varietats que heu de conèixer d'aquesta fruita

CUINA.CAT

06/11/2018

Existeixen milers de varietats de pomes, però, per desgràcia, a gairebé tot arreu es comercialitzen les mateixes. Com va passar amb molts altres productes alimentaris, durant força temps en la producció va prevaler el rendiment i l'aspecte extern davant les característiques organolèptiques i el gust per la varietat. A casa nostra, algunes de les varietats de pomes autòctones ja han desaparegut, coses de la globalització... Actualment les que es poden trobar més fàcilment són les següents. 

Red delicious

Red delicious

Red delicious

Presenta un color vermell més o menys intens, amb un puntejat groc. La carn d'aquesta poma és molt aromàtica i lleugerament ensucrada. Es conserva molt bé, i es recol·lecta al setembre i a l'octubre.

Royal gala

Royal gala Thinkstock

Royal gala

És de mida petita, de color vermell sobre fons groc i té un gust dolç, poc àcid. La polpa és compacta i cruixent. Se sol importar de Nova Zelanda i es conserva molt bé.

Poma golden

Poma golden Thinkstock

Golden

Groga, de carn tendra i dolça. Sol ser arrodonida i de pell llisa. Es conseva bé tant al natural com en fred. Té un sabor refrescant i delicat, gens àcid. És ideal per coure o per fer al fron. La recol·lecció es fa els mesos de setembre i octubre.

Poma reineta

Poma reineta Thinkstock

Reineta

De forma aplanada i pell verda groguenca, la carn és forta, cruixent i sucosa i té un gust àcid. Molt adequada per coure. Madura durant la tardor i, en alguns casos, a l'hivern.

Poma fuji

Poma fuji Thinkstock

Fuji

Aquesta és una poma de textura cruixent i gust dolç, tot i que no resulta gaire sucosa. Té un color vermell fort i presenta la característica que quan es cou al forn perd la seva forma.

Poma starking

Poma starking Thinkstock

Starking

És una derivació de la varietat red delicious. De forma lleugerament cònica, té un color molt vermell i la carn és forta i cruixent, amb un sabor molt agradable. Té una fragància destacada i el millor és menjar-se-la crua. Es cull a l'octubre.

Granny Smith

Granny Smith Thinkstock

Granny Smith

Originària de Nova Gal·les (Austràlia), es caracteritza pel color verd intens de la seva pell. Té la carn cruixent i sucosa i un gust àcid i refrescant. Molt adequada per ser cuinada.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 jun

(R)Evolució a la cuina: la revolució del pa

Revolució a la cuina! La nostra vida diària s'ha vist envaïda per les presses i la manca de temps,...

24 mai - 21 jun

Jornades del Llagostí d'Alcanar 2019

Valorat i conegut arreu, durant un mes, el llagostí de l'Ebre serà el protagonista de les taules dels...

22 jun

XIV Mercat del Préssec d'Ordal

Sant Pau d'Ordal torna a celebrar a la plaça de Subirats una nova edició del Mercat del Préssec...

22-23 jun

Beach Market a l'hostal Empúries

L'Hostal Empúries celebra, per primera vegada, una edició de mercat a primera línia de mar, amb...

Portada 228 Neta

UNIVERS PINTXO. TOT EL QUE CAP EN UNA BROQUETA!

  • Viatge al sud-est asiàtic
  • El bon temps s'instal·la a les taules del jardí

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto