Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Tipus de pomes

Totes les varietats que heu de conèixer d'aquesta fruita

CUINA.CAT

19/09/2019

Existeixen milers de varietats de pomes, però, per desgràcia, a gairebé tot arreu es comercialitzen les mateixes. Com va passar amb molts altres productes alimentaris, durant força temps en la producció va prevaler el rendiment i l'aspecte extern davant les característiques organolèptiques i el gust per la varietat. A casa nostra, algunes de les varietats de pomes autòctones ja han desaparegut, coses de la globalització... Actualment les que es poden trobar més fàcilment són les següents. 

Red delicious

Red delicious

Red delicious

Presenta un color vermell més o menys intens, amb un puntejat groc. La carn d'aquesta poma és molt aromàtica i lleugerament ensucrada. Es conserva molt bé, i es recol·lecta al setembre i a l'octubre.

Royal gala

Royal gala Thinkstock

Royal gala

És de mida petita, de color vermell sobre fons groc i té un gust dolç, poc àcid. La polpa és compacta i cruixent. Se sol importar de Nova Zelanda i es conserva molt bé.

Poma golden

Poma golden Thinkstock

Golden

Groga, de carn tendra i dolça. Sol ser arrodonida i de pell llisa. Es conseva bé tant al natural com en fred. Té un sabor refrescant i delicat, gens àcid. És ideal per coure o per fer al fron. La recol·lecció es fa els mesos de setembre i octubre.

Poma reineta

Poma reineta Thinkstock

Reineta

De forma aplanada i pell verda groguenca, la carn és forta, cruixent i sucosa i té un gust àcid. Molt adequada per coure. Madura durant la tardor i, en alguns casos, a l'hivern.

Poma fuji

Poma fuji Thinkstock

Fuji

Aquesta és una poma de textura cruixent i gust dolç, tot i que no resulta gaire sucosa. Té un color vermell fort i presenta la característica que quan es cou al forn perd la seva forma.

Poma starking

Poma starking Thinkstock

Starking

És una derivació de la varietat red delicious. De forma lleugerament cònica, té un color molt vermell i la carn és forta i cruixent, amb un sabor molt agradable. Té una fragància destacada i el millor és menjar-se-la crua. Es cull a l'octubre.

Granny Smith

Granny Smith Thinkstock

Granny Smith

Originària de Nova Gal·les (Austràlia), es caracteritza pel color verd intens de la seva pell. Té la carn cruixent i sucosa i un gust àcid i refrescant. Molt adequada per ser cuinada.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto