Troba la teva recepta

Tipus de pomes

Totes les varietats que heu de conèixer d'aquesta fruita

CUINA.CAT

06/11/2018

Existeixen milers de varietats de pomes, però, per desgràcia, a gairebé tot arreu es comercialitzen les mateixes. Com va passar amb molts altres productes alimentaris, durant força temps en la producció va prevaler el rendiment i l'aspecte extern davant les característiques organolèptiques i el gust per la varietat. A casa nostra, algunes de les varietats de pomes autòctones ja han desaparegut, coses de la globalització... Actualment les que es poden trobar més fàcilment són les següents. 

Red delicious

Red delicious

Red delicious

Presenta un color vermell més o menys intens, amb un puntejat groc. La carn d'aquesta poma és molt aromàtica i lleugerament ensucrada. Es conserva molt bé, i es recol·lecta al setembre i a l'octubre.

Royal gala

Royal gala Thinkstock

Royal gala

És de mida petita, de color vermell sobre fons groc i té un gust dolç, poc àcid. La polpa és compacta i cruixent. Se sol importar de Nova Zelanda i es conserva molt bé.

Poma golden

Poma golden Thinkstock

Golden

Groga, de carn tendra i dolça. Sol ser arrodonida i de pell llisa. Es conseva bé tant al natural com en fred. Té un sabor refrescant i delicat, gens àcid. És ideal per coure o per fer al fron. La recol·lecció es fa els mesos de setembre i octubre.

Poma reineta

Poma reineta Thinkstock

Reineta

De forma aplanada i pell verda groguenca, la carn és forta, cruixent i sucosa i té un gust àcid. Molt adequada per coure. Madura durant la tardor i, en alguns casos, a l'hivern.

Poma fuji

Poma fuji Thinkstock

Fuji

Aquesta és una poma de textura cruixent i gust dolç, tot i que no resulta gaire sucosa. Té un color vermell fort i presenta la característica que quan es cou al forn perd la seva forma.

Poma starking

Poma starking Thinkstock

Starking

És una derivació de la varietat red delicious. De forma lleugerament cònica, té un color molt vermell i la carn és forta i cruixent, amb un sabor molt agradable. Té una fragància destacada i el millor és menjar-se-la crua. Es cull a l'octubre.

Granny Smith

Granny Smith Thinkstock

Granny Smith

Originària de Nova Gal·les (Austràlia), es caracteritza pel color verd intens de la seva pell. Té la carn cruixent i sucosa i un gust àcid i refrescant. Molt adequada per ser cuinada.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

14 nov

Taller 'Brioixos ecològics (eco)'

Farines orgàniques, mares salvatges, sucres sense refinar, mel... Recordeu aquells dolços de la infantesa?...

15 nov

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

12-15 nov

II Jornades gastronòmiques del calamar de potera a Pals

La proposta gastronòmica de la II Jornades gastronòmiques del calamar de potera a Pals inclou receptes...

15 nov

Taller 'Cuina amb superaliments (eco i v)'

S’acosta el fred i cal reforçar defenses. Tot i que cada aliment podria ser considerat un superaliment...

Portada Cuina 221

POSTRES PER FER A CASA... I TRIOMFAR!

  • Anem a collir olives
  • Quan tot canvia per conservar l’origen

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto