Consells de cuina La Vanguardia

Com fer fumats a casa

Us expliquem com fer un bon fumat a casa i de manera fàcil

30/05/2018

El fumat és una de les tècniques de conservació més antigues d. Consisteix a exposar un producte a una gran quantitat de fum per tal que adopti el seu peculiar sabor i aroma però sobretot perquè l’ajudi a preservar-se. Us convidem que entreu al món dels aliments fumats i us presentem quatre consells per tal que en feu a casa i així us convertiu en autèntics mestres del fumat.

Carn fumada

Carn fumada

Consells per fumar els aliments

  • La millor manera de fumar qualsevol ingredient sempre és mitjançant brases, ja que interessa que el nostre producte s’impregni de les aromes i els sabors vegetals que es desprenen d’aquest fum.
  • Segons el producte que vulgueu fumar és ideal que trieu un tipus de fusta diferent: per al peix, alzina; per a verdures, olivera o les restes de panotxa seca, i per a la carn, la fusta de cep. Si no teniu accés fàcil a aquests tipus de llenya, no patiu, també podeu fumar amb brasa de carbó vegetal, però els sabors no seran els mateixos ni de bon tros.
  • Per fumar a casa, heu d’agafar una safata metàl·lica, posar-hi el producte que vulgueu fumar i l’aromatitzant que vulgueu, encenalls, farigola, romaní… ho enceneu i ho tapeu ràpidament amb una tapa per tal que el fum quedi atrapat i entri en contacte directe amb el producte i l’aromatitzi.
  • Quan fumeu productes també ho podeu acompanyar d’espècies, herbes aromàtiques i, fins i tot, fruita deshidratada. Aquests tocs aportaran al vostre producte un sabor i unes aromes més personals que de ben segur marcaran la diferència de les vostres preparacions. No us talleu, investigueu nous recursos, proveu nous sabors i de ben segur trobareu el millor maridatge.
  • La indústria alimentària ha desenvolupat un tipus de sal que aporta un gust molt fort a fumat. Es tracta de la sal Fumi.  Podeu fer servir aquesta sal per marinar els productes que vulgueu fumar i així poder dur a terme aquest tècnica sense necessitat de fer foc o crear fum. També podeu utilitzar aquest condiment fer reforçar les aromes i sabors fumats de les vostres preparacions. Aneu amb compte, ja que aquest condiment és molt concentrat i se n’ha de posar amb molta cura. 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

21 jun

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

21 jun

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

25 mai - 22 jun

VII Jornades gastronòmiques del llagostí

Al vapor, amb arròs, en el carpaccio, a les croquetes, a l'amanida i de moltes més maneres podeu gaudir...

22 jun

VII Revetlles d’Estiu amb Musclos i Cava als mercats de Barcelona

El Mercat de Sant Antoni donarà el tret de sortida, el dia 22 de juny, a la setena edició de Revetlles...

Portada 216

L'AUTÈNTICA PIZZA NAPOLITANA

  • Història i Gastronomia
  • En un espai tan petit, una cuina tan gran...

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto