Troba la teva recepta

Com fer fumats a casa

Us expliquem com fer un bon fumat a casa i de manera fàcil

30/05/2018

El fumat és una de les tècniques de conservació més antigues d. Consisteix a exposar un producte a una gran quantitat de fum per tal que adopti el seu peculiar sabor i aroma però sobretot perquè l’ajudi a preservar-se. Us convidem que entreu al món dels aliments fumats i us presentem quatre consells per tal que en feu a casa i així us convertiu en autèntics mestres del fumat.

Carn fumada

Carn fumada

Consells per fumar els aliments

  • La millor manera de fumar qualsevol ingredient sempre és mitjançant brases, ja que interessa que el nostre producte s’impregni de les aromes i els sabors vegetals que es desprenen d’aquest fum.
  • Segons el producte que vulgueu fumar és ideal que trieu un tipus de fusta diferent: per al peix, alzina; per a verdures, olivera o les restes de panotxa seca, i per a la carn, la fusta de cep. Si no teniu accés fàcil a aquests tipus de llenya, no patiu, també podeu fumar amb brasa de carbó vegetal, però els sabors no seran els mateixos ni de bon tros.
  • Per fumar a casa, heu d’agafar una safata metàl·lica, posar-hi el producte que vulgueu fumar i l’aromatitzant que vulgueu, encenalls, farigola, romaní… ho enceneu i ho tapeu ràpidament amb una tapa per tal que el fum quedi atrapat i entri en contacte directe amb el producte i l’aromatitzi.
  • Quan fumeu productes també ho podeu acompanyar d’espècies, herbes aromàtiques i, fins i tot, fruita deshidratada. Aquests tocs aportaran al vostre producte un sabor i unes aromes més personals que de ben segur marcaran la diferència de les vostres preparacions. No us talleu, investigueu nous recursos, proveu nous sabors i de ben segur trobareu el millor maridatge.
  • La indústria alimentària ha desenvolupat un tipus de sal que aporta un gust molt fort a fumat. Es tracta de la sal Fumi.  Podeu fer servir aquesta sal per marinar els productes que vulgueu fumar i així poder dur a terme aquest tècnica sense necessitat de fer foc o crear fum. També podeu utilitzar aquest condiment fer reforçar les aromes i sabors fumats de les vostres preparacions. Aneu amb compte, ja que aquest condiment és molt concentrat i se n’ha de posar amb molta cura. 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

19 gen

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

19-20 gen

II Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts

Coincidint amb la 35a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica, Sant Vicenç dels Horts acull la...

19-20 gen

Festa de Sant Antoni d'Alcanar 2019

Alcanar és un dels molts municipis catalans que celebren la seva festa per Sant Antoni. El cap de setmana...

20 gen

Fira del Fesol 2019

A Catalunya, per Sant Antoni se celebren moltes fires, i una de les més destacades és la de Santa Pau,...

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto