Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Tots els secrets de la carn de Wagyu

Us ho expliquem tot d'aquest tresor japonès i on en podeu trobar!

CRISTINA CAMILLERI

22/12/2020

La globalització és molt present al sector de la gastronomia, ja que contínuament veiem com la cuina típica d’altres països arriba també al nostre i moltes vegades es fusionen. Avui en dia, doncs, és habitual consumir aliments que provenen de l’altra punta del món. Aquests productes procedents d’altres indrets estan guanyant terreny en el sector gastronòmic espanyol, com és el cas de la carn de Wagyu (vaca japonesa). Aquesta carn procedent del país nipó pot arribar a costar entre 100 i 300 € el quilo. A continuació, us expliquem els secrets d’una de les carns més desitjades des de fa temps. 

Wagyu o vaca japonesa

Wagyu o vaca japonesa Thinkstock

La vaca japonesa

'Wagyu' significa literalment 'vaca japonesa', i en podem trobar de quatre tipus: la 'japanese black', la 'japanese shorthorn', la 'japanese brown' i la 'japanese polled'. Aquesta carn té generalment denominació d’origen Kobe, que és la capital de la regió on es crien. Les condicions de criança són força peculiars, ja que els ramaders procuren que les vaques tinguin una vida còmoda. Fins i tot hi ha gent que diu que els posen música o els donen cervesa i sake. A part de la qualitat del producte final, el fet que la seva criança comporti tants esforços també en fa augmentar el preu.

La carn de Wagyu es considera la millor carn del món

La carn de Wagyu es considera la millor carn del món Thinkstock

La millor carn del món

Aquest tipus de carn va arribar a les cuines europees a partir de 2014. Actualment, a Catalunya podem trobar restaurants on ens serveixen aquesta carn. De fet, els establiments que ho inclouen a la seva oferta ho fan visible per tal d’incrementar la seva popularitat. Però, què té d’especial aquesta carn?

  • En primer lloc, una de les característiques més destacades d’aquesta carn és la seva textura melosa. Això es deu possiblement al tracte que reben durant la criança, que afavoreix al marbrejat, és a dir, a la infiltració de greixos dins la carn. De fet, aquest és un dels principals criteris a l’hora de determinar si una carn és de qualitat.
  • Aquesta característica que acabem d’explicar és la raó per la qual aquesta carn té un sabor i i una aroma extraordinaris.
  • La qualitat de la carn està garantida en una etiqueta on s’estipula amb codis estrictes el marbrejat, el color i la brillantor, la fermesa i la textura de la carn. A més, s’inclou informació sobre la granja.
  • El marbrejat de la carn conté sobretot greixos no saturats i, per tant, és més saludable que altres. A més, és rica en omega-3 i omega-6.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: