Troba la teva recepta

Us donem un grapat de consells per fer una sangria boníssima

La sangria és una beguda molt típica de l'estiu, feta amb vi negre, sifó, taronja, llimona, sucre i espècies

Sangria

Sangria Thinkstock

Ara que la calor de l'estiu ens obliga a refrescar-nos sovint, veiem entre enveja i compassió com alguns turistes engoleixen amb fruïció gerres i gots d'un beuratge fred i alcohòlic que sovint enterboleix el seu enteniment. En diuen 'sangria', però ho és? El cert és que gairebé mai és la veritable sangria. Fa poc es preguntava a una sèrie de persones vinculades al món del vi el seu parer sobre la sangria, i la majoria la considerava una beguda bastant indigna pensada bàsicament per engatar gent de poc criteri i molta set. Tot seguit, un seguit de factors a tenir en compte per fer una sangria com cal.

  1. Els ingredients. Aquí rau un dels problemes principals. Una autèntica sangria es fa amb vi negre (ni blanc, ni rosat, ni escumós), aigua carbonatada (altrament dita 'sifó'), sucre, taronja i llimona naturals (millor a llesques), una mica de canyella i, si es vol, préssec de vinya o alguna altra fruita mediterrània. Cal ser generosos amb les fruites, que al final ens les podrem menjar. I gens de licors ni destil·lats. 
  2. La qualitat. Si es vol fer un bon guisat s'han de triar ingredients de bona qualitat; doncs amb la sangria passa el mateix. El vi negre, de qualitat mitjana o una mica millor (pot ser d'un bon 'bag in box'). El sifó, l'habitual de qualsevol 'super'. La fruita, la que faríem servir per fer un suc, però a llesques (no hi poseu suc, i mai de la vida un refresc, per molt que diguin que és de fruita). I la canyella en branca, sencera o a trossos.
  3. Preparació. Feu-ne entre dos i cinc litres, depenent del nombre de bevedors i del volum de consum de cadascú, i perquè en sobri una mica. En una garrafa o una gerra, poseu el vi, barregeu-hi el sucre al gust, fins que es dissolgui, afegiu-hi les fruites (una pela de taronja de més i una altra de llimona no hi faran cap mal) i la canyella, tapeu-ho i deixeu el recipient en un lloc fresc, però no a la nevera. 
  4. Paciència. Això és molt important. Una bona sangria ha de confitar les fruites i el vi, i això vol una mica de temps. Si sou de mena tranquil·la i previsora, deixeu-la reposar tres o quatre dies, remenant-la molt sovint i amb energia (que no faci escuma) i amb un dia o dos en tindreu prou. Ep!, que estem parlant d'una bona sangria, no d'un 'entrompa guiris'.
  5. Ja quasi està. Passat el temps adequat de confitat o maceració, podeu colar el vi —si voleu embotellar-lo sense les fruites— o repartir-lo en recipients més petits amb fruites incloses. Ara la podeu guardar a la nevera, on es conservarà ben bé tres o quatre dies més. I no, no hi poseu el sifó, encara, però és el moment de corregir-la si hi falta sucre, canyella (podeu afegir-hi també un clau d'espècia) o alguna altra cosa, recordant que encara no l'heu diluït amb sifó.
  6. A punt per beure. Ha arribat el moment de beure-us la sangria. Només cal treure el macerat de la nevera i posar-hi sifó (o gasosa, si sou més llaminers) al vostre gust, afegir-hi opcionalment un glaçó fet amb aigua bona a cada got (no a la gerra o a l'ampolla de servir, perquè l'aigualiria massa), i gaudir de la feina feta. Us recomanem  vi macerat i sifó a parts iguals, però depèn del gust de cadascú.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

19-21 oct

IX Mercat de Mercats

Mercat de Mercats torna a ser fidel a la ciutat i celebra la seva novena edició del 19 al 21 d’octubre....

19-21 oct

Fira de Sant Ermengol

La Seu d’Urgell celebra una nova edició de la mil·lenària Fira de Sant Ermengol, en el marc...

11-21 oct

Jornades Gastronòmiques de l’Arrossejat 2018

L’Ametlla de Mar viu unes jornades gastronòmiques dedicades a un dels plats més tradicionals de...

20-21 oct

IV Festival Tapes del Món

Les Tapes del Món aterren per quarta vegada a la rambla Marina per donar a conèixer la cultura gastronòmica...

Portada Cuina 220

CARBASSA: MOLT MÉS PODEROSA DEL QUE US IMAGINÀVEU!

  • Caçar bolets fora del bosc
  • Una mirada pròpia de la cuina de muntanya

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto