Troba la teva recepta

Xicoira, l'alternativa al cafè

Poseu fi a la dependència del cafè i a les pujades i baixades d'energia amb aquesta planta reconeguda per les seves propietats nutricionals beneficioses per al cos

Xicoira

Xicoira

Aquest any us heu plantejat deixar de prendre cafè a totes hores, o, simplement, esteu oberts a tastar noves begudes? Us presentem la xicoira, una nova incorporació al ventall de possibilitats. Es tracta d'una planta amb sabor amarg que no provoca les pujades i baixades d'energia que comporten les substàncies estimulants del cafè.

Justament, és una bona idea canviar-se a la xicoira si voleu trencar amb la dependència del cafè, ja que aquest últim simplement inhibeix els senyals de cansament del cos. És a dir, no aporta més energia. La xicoira es pot trobar en herbolaris i supermercats grans que la comercialitzen de forma soluble en pots, encara que també podeu comprar-vos la planta i fer-vos-en infusions amb les fulles.

  • Xicoira soluble. Per preparar la beguda de xicoira a base de pols soluble haureu d'afegir una culleradeta a un got d'aigua calenta i remenar-ho. Si voleu que tingui més sabor, podeu afegir-hi alguna culleradeta més. També podeu fer com amb el cafè, afegir-hi llet animal o vegetal per preparar-vos un "tallat" o "cafè amb llet" però amb xicoira. 
  • Xicoira en fulles. Bulliu en una olla 30 grams de xicoira per cada litre d'aigua. Us sortiran 2-3 tasses que aguantaran bé tot el dia, només haureu d'escalfar la infusió just abans de beure-la. 

La xicoira és recomanada no només per ser substitutiva del cafè, sinó per les seves propietats nutricionals reconegudes i beneficioses per al cos. Conté potassi, calci, magnesi i fòsfor i diferents vitamines que ajuden a depurar el fetge, afavoreixen una millor digestió dels greixos, estimulen la gana i afavoreixen l'eliminació de líquids.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 feb

Taller sobre els colors de l'obento, la carmanyola japonesa

L’obento és la carmanyola japonesa per excel·lència. La seva elaboració és força...

23-24 feb

Fira de la Mel 2019

A l’edat mitjana, Crespià era un dels productors de mel principals del país i ja s’hi celebrava...

23-24 feb

Fira de l’Aixada 2019

Manresa es mobilitza cada any en record d’un miracle que, a mitjan segle XIV, va salvar la població...

24 feb

18a Xatonada Popular de Cubelles

A les comarques del Garraf i de l'Alt i Baix Penedès el xató és un plat que no pot faltar, i la...

Portada 224

RECEPTES AMB PASTANAGA, L'HORTALISSA MÉS VISTOSA

  • Deu àpats modernistes
  • Elogi de la cuina reposada

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto