Troba la teva recepta

Xicoira, l'alternativa al cafè

Poseu fi a la dependència del cafè i a les pujades i baixades d'energia amb aquesta planta reconeguda per les seves propietats nutricionals beneficioses per al cos

Xicoira

Xicoira

Aquest any us heu plantejat deixar de prendre cafè a totes hores, o, simplement, esteu oberts a tastar noves begudes? Us presentem la xicoira, una nova incorporació al ventall de possibilitats. Es tracta d'una planta amb sabor amarg que no provoca les pujades i baixades d'energia que comporten les substàncies estimulants del cafè.

Justament, és una bona idea canviar-se a la xicoira si voleu trencar amb la dependència del cafè, ja que aquest últim simplement inhibeix els senyals de cansament del cos. És a dir, no aporta més energia. La xicoira es pot trobar en herbolaris i supermercats grans que la comercialitzen de forma soluble en pots, encara que també podeu comprar-vos la planta i fer-vos-en infusions amb les fulles.

  • Xicoira soluble. Per preparar la beguda de xicoira a base de pols soluble haureu d'afegir una culleradeta a un got d'aigua calenta i remenar-ho. Si voleu que tingui més sabor, podeu afegir-hi alguna culleradeta més. També podeu fer com amb el cafè, afegir-hi llet animal o vegetal per preparar-vos un "tallat" o "cafè amb llet" però amb xicoira. 
  • Xicoira en fulles. Bulliu en una olla 30 grams de xicoira per cada litre d'aigua. Us sortiran 2-3 tasses que aguantaran bé tot el dia, només haureu d'escalfar la infusió just abans de beure-la. 

La xicoira és recomanada no només per ser substitutiva del cafè, sinó per les seves propietats nutricionals reconegudes i beneficioses per al cos. Conté potassi, calci, magnesi i fòsfor i diferents vitamines que ajuden a depurar el fetge, afavoreixen una millor digestió dels greixos, estimulen la gana i afavoreixen l'eliminació de líquids.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

21 abr

Jornada de portes obertes al celler Bàrbara Forés

L'enologia és una ciència que s'estudia i es gaudeix: la textura, els matisos, el regust, l'aroma i el...

19-21 abr

Enoturisme al Celler Masroig

Com cada any, el Celler Masroig obre les seves portes per Setmana Santa per mostrar el món de l'enologia de...

20-21 abr

IV Vermutada Popular i Musical

Per Setmana Santa torna #Safrània 365, una sèrie de petits esdeveniments organitzats per l'Ajuntament...

22 abr

Taller 'Cuina de mercat amb productes de temporada'

Sou uns cuinetes? Us agrada descobrir nous plats? Taller de cuina de mercat, amb productes de temporada i plats...

Portada 226

BOJOS PER LES PATATES FREGIDES!

  • Esmorzars de forquilla
  • Sense res que hi sobri, sense res que hi falti

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto