Troba la teva recepta

Xicoira, l'alternativa al cafè

Poseu fi a la dependència del cafè i a les pujades i baixades d'energia amb aquesta planta reconeguda per les seves propietats nutricionals beneficioses per al cos

Xicoira

Xicoira

Aquest any us heu plantejat deixar de prendre cafè a totes hores, o, simplement, esteu oberts a tastar noves begudes? Us presentem la xicoira, una nova incorporació al ventall de possibilitats. Es tracta d'una planta amb sabor amarg que no provoca les pujades i baixades d'energia que comporten les substàncies estimulants del cafè.

Justament, és una bona idea canviar-se a la xicoira si voleu trencar amb la dependència del cafè, ja que aquest últim simplement inhibeix els senyals de cansament del cos. És a dir, no aporta més energia. La xicoira es pot trobar en herbolaris i supermercats grans que la comercialitzen de forma soluble en pots, encara que també podeu comprar-vos la planta i fer-vos-en infusions amb les fulles.

  • Xicoira soluble. Per preparar la beguda de xicoira a base de pols soluble haureu d'afegir una culleradeta a un got d'aigua calenta i remenar-ho. Si voleu que tingui més sabor, podeu afegir-hi alguna culleradeta més. També podeu fer com amb el cafè, afegir-hi llet animal o vegetal per preparar-vos un "tallat" o "cafè amb llet" però amb xicoira. 
  • Xicoira en fulles. Bulliu en una olla 30 grams de xicoira per cada litre d'aigua. Us sortiran 2-3 tasses que aguantaran bé tot el dia, només haureu d'escalfar la infusió just abans de beure-la. 

La xicoira és recomanada no només per ser substitutiva del cafè, sinó per les seves propietats nutricionals reconegudes i beneficioses per al cos. Conté potassi, calci, magnesi i fòsfor i diferents vitamines que ajuden a depurar el fetge, afavoreixen una millor digestió dels greixos, estimulen la gana i afavoreixen l'eliminació de líquids.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 ago

Contalles del Delta

El delta de l’Ebre és un territori singular que amaga indrets i moments màgics. Un dels seus tresors...

24 ago

XIV Mercat del Préssec d'Ordal

Sant Pau d'Ordal torna a celebrar a la plaça de Subirats una nova edició del Mercat del Préssec...

24 ago

X Jornades Gastronòmiques d'Empordàlia

El celler Empordàlia celebra la desena edició de les Jornades Gastronòmiques, on es pot gaudir del...

03-25 ago

Empordà White Summer Festival

El White Summer Festival s'ha afermat com a esdeveniment cabdal de l'estiu, ja que des de la seva creació...

Portada 231

PA AMB TOMÀQUET REVOLUTION. CAPGIREM LA RECEPTA MÉS TRADICIONAL!

  • 'Souvenirs' gastronòmics
  • Somni d'un paisatge gastronòmic d'estiu

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto