Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Xicoira, l'alternativa al cafè

Poseu fi a la dependència del cafè i a les pujades i baixades d'energia amb aquesta planta reconeguda per les seves propietats nutricionals beneficioses per al cos

Xicoira

Xicoira

Aquest any us heu plantejat deixar de prendre cafè a totes hores, o, simplement, esteu oberts a tastar noves begudes? Us presentem la xicoira, una nova incorporació al ventall de possibilitats. Es tracta d'una planta amb sabor amarg que no provoca les pujades i baixades d'energia que comporten les substàncies estimulants del cafè.

Justament, és una bona idea canviar-se a la xicoira si voleu trencar amb la dependència del cafè, ja que aquest últim simplement inhibeix els senyals de cansament del cos. És a dir, no aporta més energia. La xicoira es pot trobar en herbolaris i supermercats grans que la comercialitzen de forma soluble en pots, encara que també podeu comprar-vos la planta i fer-vos-en infusions amb les fulles.

  • Xicoira soluble. Per preparar la beguda de xicoira a base de pols soluble haureu d'afegir una culleradeta a un got d'aigua calenta i remenar-ho. Si voleu que tingui més sabor, podeu afegir-hi alguna culleradeta més. També podeu fer com amb el cafè, afegir-hi llet animal o vegetal per preparar-vos un "tallat" o "cafè amb llet" però amb xicoira. 
  • Xicoira en fulles. Bulliu en una olla 30 grams de xicoira per cada litre d'aigua. Us sortiran 2-3 tasses que aguantaran bé tot el dia, només haureu d'escalfar la infusió just abans de beure-la. 

La xicoira és recomanada no només per ser substitutiva del cafè, sinó per les seves propietats nutricionals reconegudes i beneficioses per al cos. Conté potassi, calci, magnesi i fòsfor i diferents vitamines que ajuden a depurar el fetge, afavoreixen una millor digestió dels greixos, estimulen la gana i afavoreixen l'eliminació de líquids.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: