Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Peix relativament escàs i molt apreciat a la regió mediterrània, on ha entrat en competència, fruit de la globalització, amb el reig, molt més abundant i provinent de l’Atlàntic, encara que ocasionalment també es pesca a la Mediterrània.

El nostre corball ('Sciaena umbra') té diverses pistes per ser identificat. D’entrada, la corba de l’esquena, que li dóna nom, que recorda una gepa i que contrasta amb la part ventral, quasi recta. En segon lloc, el llom, de color més fosc i amb reflexos de bronze. I, per acabar-ho de definir, la posició de la boca, clarament situada a la part de sota del cap.

Els otòlits —formacions òssies soltes de l’oïda interna que els ajuden a mantenir la posició—sempre s’han considerat màgics, i sovint s’han emprat per fer joies o amulets.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: