Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Denominació específica amb què, a la comarca del Bages, es coneix un embotit que a la resta del país es diu 'bull'. Un embotit que, a diferència de la botifarra, que farceix el budell prim de carn picada, omple el budell gruixut o la bufeta del porc. L'embotit en qüestió es diu 'bull' perquè, com que està format de carn picada, però també de carns més nobles i consistents, com el morro i la llengua, requerien un 'bull' previ abans de ser trossejades, barrejades amb la resta i embotides per a la segona cocció. N'hi ha tres variants principals: el donegal blanc, preparat amb absència de sang, el donegal negre, amb sang incorporada a la massa de carn picada i trossejada, i, el bull de la llengua, que inclou aquest òrgan musculós de l'animal. Es pot menjar cru, a la brasa o fregit.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: