Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Varietat de l’endívia tradicional obtinguda no fa gaires anys de la hibridació de l’endívia amb el 'radiccio' vermell, i que incorpora el color moradenc clàssic de la verdura italiana a les puntes de les fulles exteriors quan apunten fora de la terra, abans de collir-les.

Amb una tècnica de conreu força idèntica a la de l’endívia convencional, inventada al segle XIX pel botànic belga Brezier, l’endívia roja té la mateixa consistència però un gust força més dolç, que la fa ideal per a les amanides.

Un gust, però, que perd en coure-la. De la mateixa manera, perd el color, fets que desaconsellen fer-la servir al marge de les amanides més o menys variades. En tot cas, cal preparar-la al darrer moment, per evitar l’enfosquiment de les fulles, que es produeix en contacte amb l’aire i l’acer de ganivets i tisores.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: