Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Fruit en baia de la planta del mateix nom (del gènere Juniperus), de fulles primes i punxegudes, que es cull i s'empra, un cop degudament assecat, a tot Europa. Malgrat això, és als països del nord d'Europa on aquesta espècia és més emprada. Sobretot per a les marinades i per acompanyar els plats de caça, i especialment la seva inseparable xucrut, col fermentada cuita amb porc, on la gent el sol confondre amb els grans de pebre. Com en aquest cas, la millor manera de comprar-lo és amb els grans sencers i després, si el cas ho requereix, trencar-los una mica abans d'incorporar-los al preparat on han de coure, com ara a la col d'hivern, de la qual ajuden a fer la digestió. En un altre camp, les baies són un element indispensable per a l'elaboració de la ginebra i opcional per a la d'alguns schnaps alemanys i aquavits escandinaus.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: