Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Varietat de mongeta pròpia d’aquella terra, coneguda com a 'granja asturiana' i que es caracteritza per la mida gran, que recorda la llavor de la fava seca (d’aquí el nom), la forma arronyonada, allargada i aplanada, el color blanc cremós i, un cop cuita al punt, la finor i la cremositat.

Emparada per una IGP des de l’any 1996, el seu consum es remunta al segle XVI, amb constància escrita de la plantació i el consum.

Fins fa uns anys, es feia servir quasi exclusivament per preparar la tradicional 'fabada' asturiana, on s’uneix a un 'compangu' tradicional de xoriço, botifarró, cansalada i lacón, amb qui es cou una bona estona, però avui ha merescut ser un element integrant d’altres plats d’aquella gastronomia que s’han popularitzat, especialment les 'fabas con almejas'.

Com totes les mongetes, la seva estada al rebost no hauria de ser gaire llarga.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: